< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Belebukik a Fidesz a BKV-ügybe?

| Mobile | RSS

Belebukik a Fidesz a BKV-ügybe?

2012. február 19. | hozzászólás | Közélet

A Fidesz népszerűsége bánhatja, ha nem sikerül pontot tenni a BKV helyzetére – véli Gyömöre Máté a Magyar Progresszív Intézet elemzője. Szerinte emiatt feltehetően megegyeznek majd a felek, ellenkező esetben ugyanis jelentős megszorításokra lenne szükség. Ha a Malév után a BKV is csődbe megy, annak beláthatatlan gazdasági és politikai következményei lennének.

A héten ismét összecsapott Tarlós István főpolgármester a fővárosi Fidesz-frakcióval, miután eltérnek az álláspontok a járatritkítással kapcsolatban. Tarlós István szerint a spórolás érdekében hozzá kell nyúlni a menetrendeket szabályozó paraméterkönyvhöz is, a budapesti Fidesz-frakció viszont azt kérte a főpolgármestertől, hogy máshol spóroljon, s ne változzon a BKV teljesítménye.

A fővárosi Fidesz-frakció szerint ugyanis a BKV-probléma mértékénél fogva egy ilyen intézkedés nem lenne képes a tömegközlekedési cég gondjainak orvoslására.
Tarlós István erre válaszul szerdán azt közölte az MTI-vel: “már látható, hogy még egy esetleges járatritkítás is milyen politikai izgalmat vált ki. Régóta utalok rá, hogy tessék elképzelni, mi történne másnap, ha megállna a BKV”.

A főpolgármester és Varga Mihály államtitkár pénteken tárgyalóasztalhoz ült, s amikor felálltak, már mindketten egyetértettek abban, hogy túl kell lépni az egyszeri támogatások időszakán.

A kormány.hu szerint Tarlós István arról tájékoztatott, hogy most már “mindenki tisztában van a probléma részleteivel, a határidőkkel és a kijelölhető irányokkal”. Mint mondta, a megbeszélés óvatosan optimistává és várakozóvá tette a fővárost, hiszen reálisakká és kielégíthetővé váltak a kormányzati feltételek.
A főpolgármester hozzátette azt is, hogy irányt tudtak keresni az adósságállomány kezelésének módozataira. A 2013-tól induló, hosszabb távú működésről szólva elmondta, hogy a részletes javaslat erre vonatkozóan is elkészült, mely legkésőbb kedden kerül a kormány asztalára.

A politikai racionalitás azt diktálná, hogy a BKV-t ne hagyja a kormány a MALÉV sorsára jutni, hiszen a közlekedési vállalat esetleges csődje közvetlenül, az emberek mindennapjaiban okozna komoly problémát – mondta el lapunknak Gyömöre Máté a Magyar Progresszív Intézet elemzője, aki szerint ezt a Fidesz népszerűsége is megérezné.

Ennek megfelelően, ha a nagyobbik kormánypárt a BKV-val próbálná “sakkban tartani” a főpolgármestert, akkor azzal indokolatlanul nagy politikai kockázatot vállal. A Tarlós István elmozdításában érdekelteknek sem lenne ugyanis hasznos, ha a párt annyira meggyengülne (főként Budapesten), hogy kétséges sikerrel szállhasson csak ringbe a soron következő önkormányzati választásokon.

Gyömöre Máté szerint kétségtelen, hogy a cég tartozását nem a jelenlegi városvezetés “hozta össze”, a választópolgárok mégis azt várják, hogy a főváros és a kormány működtesse a közösségi közlekedést. Tarlós István pénzkérésének hátterében azonban mégis inkább az állhat, hogy bár Budapesten képződik a legtöbb személyi jövedelemadó, ebből a város mégsem profitál, hiszen ennek csak egy kis részét kapja vissza. Arról nem beszélve, hogy miközben az egyes kerületek és az agglomeráció is “hasznot húz” a BKV létezéséből, addig ezek az önkormányzatok nem veszik ki részüket jobban a társaság finanszírozásából.

A Magyar Progresszív Intézet elemzője úgy véli, bár az jól látszik, hogy Tarlós István pozíciója meggyengült, a BKV csődbe “juttatása” kevéssé valószínű. Egyebek mellett a fentiek miatt is arra lehet számítani, hogy az utolsó pillanatban valamilyen megegyezésre jutnak a felek, amire már utalt is a főpolgármester azzal, hogy végső esetben további forrásokat tudnak elvenni iskoláktól, felújításoktól, vagy egyéb beruházásoktól. Mindez viszont nem lenne más, mint a megszorítások népszerűtlenséget okozó “mérge”, ami Tarlós István riválisainak kapóra jöhet akkor, amikor a Fidesz arról dönt, hogy kit indítson a következő főpolgármester-választáson.
forrás:népszavaonline.hu

Leave a Reply 277 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: