< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: A KÉSZ Csoport idén is támogatja Douchev-Janics Natasát

| Mobile | RSS

A KÉSZ Csoport idén is támogatja Douchev-Janics Natasát

2012. február 23. | hozzászólás | Sport


Bár Douchev-Janics Natasa jelenleg portugáliai edzőtáborban készül a nyári olimpiára, örömhír várja, ha hazaérkezik: idén három millió forintot biztosít ugyanis a KÉSZ Csoport Natasa olimpiai felkészülésének támogatására.

A cégcsoport a korábbiakhoz hasonlóan, kiemelt figyelméről és támogatásáról biztosította a háromszoros olimpiai bajnok, 18-szoros világbajnok, és 15-szörös Európa-bajnok kajakozónkat.
Mint ismert, tavaly szeptemberben megszületett Natasa kislánya. A sportolónő azóta visszatért az evezőpályára és gőzerővel készül a londoni olimpiára. (A 2012. évi nyári olimpiai játékokat 2012. július 27. és augusztus 12. között rendezik meg Londonban.)
A támogatásról Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport kommunikációs igazgatója a következőket mondta:
„Natasa személye, világviszonylatban is kiemelkedő sportsikerei garanciát jelentenek arra, hogy támogatásunk a megfelelő helyre kerül. Hiszünk abban, hogy közreműködésünk hozzájárul sikersportágunk és Natasa további fényes sikereihez.”

A KÉSZ Csoport korábban is támogatott már neves sportolókat. A vállalatcsoport mecenatúrájának segítségével kezdte pályáját több fantasztikus sportoló: köztük Szávay Ágnes teniszező, Gyurta Dániel úszó, Lékó Péter sakkozó és a magyar labdarúgó utánpótlás-nevelés egyik vidéki fellegvára a KÉSZ Labdarugó Akadémia.

A londoni olimpia számokban:
• Az idei, hivatalos nevén a XXX. nyári olimpiai játékok megrendezésével London lesz az első város, amely háromszor rendezhet újkori nyári olimpiát, mivel korábban 1908-ban és 1948-ban is e sportesemény házigazdája volt.
• 2005. július 6-án a NOB 117. ülésszakán, Szingapúrban választották meg a 2012-es nyári olimpiai játékok házigazdájának Londont. Itt a város a négykörös szavazáson Moszkvát, New Yorkot, Madridot és Párizst előzte meg.
• A játékok teljes költségvetése a brit főváros keleti részének felújítását is beleértve több mint 9 milliárd angol font (ez nagyjából 3270 milliárd forintnak felel meg).
• A szervezők a londoni olimpia rendezvényeire elérhető jegyek számát 8 millióra becsülik, míg a paralimpiai játékokra 1,5 millió jegy áll majd a közönség rendelkezésére. A jegyeket 2011. március 15-e és április 26-a között lehetett egy regisztrációs portálon keresztül igényelni. A jegyek többsége 20 £ alatt már elérhető lesz, de a megnyitó ünnepségre adtak ki 2012 fontba kerülő jegyet is.
• A 2012. évi nyári olimpiai játékokon összesen 26 sport 39 ága vesz részt.
• A várakozások szerint 204 nemzet képviselteti majd magát sportolóival az olimpián.

Miklós Róbert

CME Hungary Zrt.

Leave a Reply 289 megnézve, 1 alkalommal mai nap |