< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A kormány felkészült és nincs több kompromisszum

| Mobile | RSS

A kormány felkészült és nincs több kompromisszum

A kormány kidolgozta a megfelelő forgatókönyvet arra az esetre, ha az Európai Bizottság nem fogadja el Magyarország válaszát a bírók nyugdíjkorhatára egységesítésének ügyében indított kötelezettségszegési eljárás ügyében – írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került információk szerint ezen a téren hazánk nem hajlandó további kompromisszumokat kötni, s akár az Európai Bíróság előtt is megvédi igazát. A Magyar Nemzet kiderítette továbbá, hogy a kötelezettségszegési eljárások ügyében egy brüsszeli delegáció látogatta meg – titokban – Magyarországot.

Annak ellenére, hogy az Európai Bizottság (EB) hivatalosan még nem értékelte a magyar kormány százoldalas válaszát, a kabinet felkészült minden eshetőségre. Így arra az esetre is, ha nem sikerülne első körben megállapodásra jutni Brüsszellel.

A Magyar Nemzetnek egy kormányzati tisztviselő arról számolt be, hogy a bírók nyugdíjkorhatára ügyében nem készülnek további kompromisszumos javaslatokkal, ha kell az Európai Bíróság előtt is megvédik igazukat.

Arra azonban nem adott választ, hogy Orbán Viktor erre célzott-e, amikor egy csütörtökön megrendezett ünnepségén azt mondta, a kormány kitart a céljai mellett, ugyanakkor mindenkivel tárgyalást folytat ha kell.

„Elmegyünk az oroszlán barlangjába is, időnként még jól is érezzük ott magunkat, és bemutatjuk azokat a szempontokat, elveket és érveket, amelyek alapján alakítjuk a transzparens politikánkat” – mondta akkor a miniszterelnök.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 291 megnézve, 1 alkalommal mai nap |