< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kósa önkormányzata félmilliárdot fizet vissza az EU-nak, mert szabálytalankodott

| Mobile | RSS

Kósa önkormányzata félmilliárdot fizet vissza az EU-nak, mert szabálytalankodott

2012. február 27. | 2 hozzászólás | Közélet

Debrecennek 500 millió forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak, miután szabálytalanságot tártak fel egy szennyvízberuházás kivitelezésénél. Az utólagos vizsgálat szerint a csatornázási munkák egy része nem szerepelt az eredeti pályázatban, és a kérdéses területre közbeszerzési pályázatot sem írtak ki – számolt be a Népszabadság.

A debreceni önkormányzatnak március végéig 500 millió forintot kell visszafizetnie az Európai Uniónak, mert egy vizsgálat szabálytalanságot tárt fel egy 22 milliárd forintos ISPA-szennyvízberuházás kivitelezésénél – írja Népszabadság hétfői száma.

A cikk ismerteti a 2003-ban indult beruházást, amelyben Debrecen négy településsel – Ebessel, Hajdúsámsonnal, Mikepérccsel és Sáránddal – közösen nyerte el a 22 milliárd forintra rúgó ISPA-szennyvízberuházást.

Az összeg 58 százalékát az EU-tól, 32 százalékát a magyar államtól kapták az önkormányzatok, a saját erő aránya 10 százalékos volt. Az EU által végzett utólagos vizsgálat azt kifogásolta, hogy a Hajdúsámsonban elvégzett csatornázási munkálatok egy része nem szerepelt az eredeti pályázatban, s a fővállalkozásért felelős Debrecen arra a bizonyos öt utca csatornázására nem írt ki közbeszerzési pályázatot.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 1100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: