< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Luxusautót foglalt az adóhatóság

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Luxusautót foglalt az adóhatóság

2012. február 27. | 1 Hozzászólás | Nav

Két év alatt 42 közlekedésrendészeti szabályszegést követtek el egy Saab 9-3 Cabrio Vector személygépkocsival. Mivel az időközben több mint egymillió forintra duzzadt bírságot az autó tulajdonosa nem rótta le, a rendőrség az adóhatósághoz fordult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előbb fizetési felszólítást küldött, majd inkasszóval próbálta leemelni a bírság összegét az autó tulajdonosának, egy budapesti betéti társaságnak a számlájáról. Mivel mindez nem járt eredménnyel, a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága végrehajtóinak kellett intézkedniük. Ők azonban a cég székhelyén sem a társaság képviselőjét, sem az autót nem találták. Felkeresték a betéti társaság beltagjának másik munkahelyét, amelynek parkolójában ott állt a Saab 9-3 Cabrio Vector. A lefoglalt és a forgalomból azonnal kivont autót a tulajdonos legnagyobb döbbenetére autómentővel kiemeltették és elszállíttatták a NAV telephelyére.

Rövid időn belül a társaság a bírságot teljes egészében megfizette, így az adóhatóság a foglalást feloldotta, az autót átadta a tulajdonosnak és hivatalosan is visszahelyezte a forgalomba.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

További információ: Németh Gabriella
szakmai tanácsadó, szóvivő

Leave a Reply 1083 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: