< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem, Riport / Blog article: Petrik Sándor a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója

| Mobile | RSS

Petrik Sándor a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatója

2012. március 21. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem, Riport


Petrik Sándorral – a Dél-alföldi Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgatójával- beszélgettem a fogyasztóvédelem mai helyzetéről s a folyamatos átalakulásról.

Gépészmérnökként végzett az egyetemen. Neje pedagógus, fia a SZÉF, míg lánya a SZTE ájk hallgatója.

1994- ben került a fogyasztóvédelemhez felügyelőként. Ez nagy kihívást jelentett az életében. Mindig figyelemmel kísérte az emberek „ügyes-bajos” dolgait, szem előtt tartva a fiatalok, nyugdíjasok, a fogyatékkal élő emberek védelmét. Kiváló munkája elismeréseként 2007-ben főosztályvezető helyettesi beosztásig vitte, majd ezt követően 2011-től igazgatja a fogyasztóvédelmi hivatalt.

Kiemelten fontosnak tartja a civil szervezetek társadalmasítását, szerepét ebben fejlődő fogyasztóvédelmi rendszerben!

Az állam keményen megfogalmazta a fogyasztóvédelmi elvárásokat, mivel a továbbfejlesztés igen fontos szervezést jelent országosan. Elfogadta Magyarország IV. középtávú fogyasztóvédelmi politikáját, (2012.január 24-én) s annak feladatait. A normarendszer lehetőségét külön tárgyalja az állami intézményrendszerrel.

Mostanában lehet hallani arról, hogy a piacfelügyeleti tevékenység elsőbbséget fog élvezni, s bevezeti a fogyasztóbarát emblémát! (Ezt már rég meg kellett volna tenni.. a szerkesztő) A civil feladatok között markánsan nevesíti a kormányhatározat a fiatalok oktatását, képzését.

A fogyasztóvédelmi embléma bevezetését preventív, s alternatív eszközökkel fogja támogatni a kormány!

Fontos hír a pályázóknak, akik a NFH 2012. március 15-hez a Fogyasztók Világnapjához kötve hirdet meg a pályázatot, s azok a személyek, egyesületek vehetnek részt, kik a jogszabályok betartásán túlmenően sokat tesznek a fogyasztók elégedettségének növelésében, s nehézségeket gyorsan eredményesen oldják meg!

– Fontos a fogyasztók életének, egészségének és biztonságának védelme egy komfort EU piacfelügyeleti rendszerben.

– A másik célszemélyek, csoportok, a fiatal vásárlók. Hogy tudatos fogyasztókká váljanak, abban segít, később az iskolai oktatás!

Svédországban, az USA-ban már 20 éve folyik a vásárlók jogainak ismertetése. Az oktatás egy igen fontos célkitűzés a magyar társadalom részéről.

– Az időskorúak, valamint a fogyatékkal élők fokozott védelme sem elhanyagolható! Oda kell figyelni rájuk, mert terjedelmes a veszélyforrás, pl.,. az elektronikus kereskedelem legnagyobb célpontjai!

– A békéltető testületeknél erősödik a vállalkozókkal szembeni szigor, akik nem hajlandók az együttműködésre. folytatása következik
2012.március21 – oil-

Leave a Reply 3376 megnézve, 1 alkalommal mai nap |