< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Zöldszámon lehet bejelenteni az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságokat

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Zöldszámon lehet bejelenteni az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságokat

2012. március 27. | hozzászólás | nébih

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Zöldszámon lehet bejelenteni az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságokat

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2012. március 26-tól ingyenesen hívható zöldszámon várja az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságokat észlelő lakossági bejelentéseket. A szolgáltatást a húsvéti nagy élelmiszer ellenőrzésekhez kötődően indította el a hatóság.

A NÉBIH nyitott, fogyasztóbarát szemléletének megfelelően az élelmiszerláncot érintő problémák megelőzése érdekében fokozott intézményi és lakossági együttműködésre törekszik. Elsődleges cél, hogy a lakosság ellenőrzött és biztonságos élelmiszerekkel találkozzon a boltok polcain.

Sok fogyasztó nem tudja, hová forduljon, ha élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságot észlel, ezért hozta létre a NÉBIH ingyenes zöldszámát, ahol bárki bejelentést tehet. A lakossági telefonok lehetőséget teremtenek arra, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek gyorsan, célzottabban tudjanak reagálni egy-egy problémára.

Az élelmiszerlánc-biztonsági szabálytalanságok a 06-80-aNÉBIH, azaz a 06-80/263-244-es, ingyenesen hívható zöldszámon jelenthetőek be. A bejelentéseket hétfőtől-csütörtökig 8:00-tól 16:30-ig, pénteken 8:00-tól 14:00-ig fogadják a Hivatal munkatársai, éjszaka pedig üzenetrögzítő rögzíti a hívásokat. A bejelentéskor meg kell adni például a vásárlás helyét, az üzlet megnevezésével és címével; a vásárlás idejét; az élelmiszer és a gyártó pontos megnevezését; a termék gyártási számát; valamint minőség-megőrzési idejét.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvéti ellenőrzésekhez kapcsolódóan indította el a zöldszám szolgáltatását, amit azonban a szezonális vizsgálatokat követően is lehet majd hívni.

Budapest, 2012. március 26.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Elnöki Titkárság

Leave a Reply 582 megnézve, 2 alkalommal mai nap |