< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Az Orbán-kormány leváltása nem lehetséges az MSZP nélkül

| Mobile | RSS

Az Orbán-kormány leváltása nem lehetséges az MSZP nélkül

2012. március 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Délelőtt elkezdődött a Magyar Szocialista Párt nagy érdeklődéssel várt tisztújító kongresszusa. Hosszú idő után először fordult elő, hogy előzetesen minden politikai szempontból fontos tisztségre többes jelölés volt – ez eddig egyedül a választmányi elnök esetében változott.

Szanyi Tibor elnökjelölt újságírók előtt elmondta, hogy a kongresszus a változás jegyében zajlik, így szükségszerű, hogy változást is hozzon. Ismételten hangsúlyozta, hogy szerinte lényeges kérdés, hogy különválasszák a pártelnök, a frakcióvezető és a miniszterelnök-jelölt személyét.

Török Zsolt, a párt szóvivője a zárt ülésen történt eseményekről tartott rövid tájékoztatót. Eszerint Mesterházy Attila nyitóbeszédében elmondta, hogy az elmúlt két évben sikerült stabilizálnia párt állapotát, és ma már az Orbán-kormány leváltása nem lehetséges az MSZP nélkül. Ehhez azonban a pártelnök szerint változás szükséges, aminek első lépése az alapszabály módosítása volt, amit a legutóbbi kongresszus meg is tett.
Ezt követően Simon Gábor választmányi elnök leköszönt tisztségéről, és sikeres munkát kívánt az egyetlen jelöltként a pozícióra pályázó Botka Lászlónak. Simon még versenyben van az elnökhelyettesi tisztségért, ellenfelei a jelenleg a pozíciót betöltő Balogh András és Szanyi Tibor – utóbbi abban az esetben, ha nem választják pártelnökké a küldöttek.

A kongresszus kezdetéig a 430 részvételre jogosult küldöttből a 400 érkezett meg. A kongresszus tehát határozatképes. Nemsokára megkezdődik a tisztújítás is, az új elnök kilétére várhatóan már a kora délutáni órákban fény derül.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 1359 megnézve, 1 alkalommal mai nap |