< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Közúti baleset nyomán bukkant élelmiszerbiztonsági szabálysértésre a hatóság

| Mobile | RSS

Közúti baleset nyomán bukkant élelmiszerbiztonsági szabálysértésre a hatóság

2012. április 25. | hozzászólás | nébih

Közúti baleset nyomán bukkant élelmiszerbiztonsági szabálysértésre a hatóság

2012. április 5-én nagy mennyiségű hús szóródott egy balesetet szenvedett mikrobuszból az M7-es autópálya úttestére. A mikrobuszban egy tonnányi sertés-, marhahúst és belsőséget szállítottak hűtés nélkül. Az élelmiszerbiztonsági hatóság vizsgálatai alapján feltételezhető, hogy a kifogásolható terméket feldolgozásra és értékesítésre szánták.

A rendőrségi értesítésre a helyszínre érkezett élelmiszerbiztonsági hatóság munkatársai – a hűtés hiánya és a baleset okozta szennyezettség miatt – elrendelték a hús megsemmisítését. A sofőr az ausztriai vágóhídon vásárolt terméket lakóhelyére szállította volna, amely egyben egy kistermelőként regisztrált családtagjának húskészítmény előállításra szolgáló telephelye is. Állításuk szerint a húst a család és a rokonság részére kívánták lefagyasztani, valamint húskészítménynek feldolgozni, de erős a gyanú, hogy valójában a kistermelői tevékenység keretében akarták feldolgozni, majd értékesíteni. A hatóság feltételezése szerint több alkalommal, üzletszerűen folytatták illegális tevékenységüket.

A kistermelőt a hatóság figyelmeztetésben részesítette, kistermelői tevékenységét felfüggesztette, továbbá bírság kiszabása is folyamatban van. A Tolna megyei élelmiszerbiztonsági hatóság feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rossz minőségű élelmiszer-termék forgalomba hozatalának kísérlete gyanújával.

Budapest, 2012. április 25.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Leave a Reply 1598 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: