< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. május 9. | hozzászólás | HITA

Magyar KKV-k a Szentgyörgy Expo-n

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával idén is jelentős számban vettek részt magyarországi kis- és középvállalkozók a Szentgyörgy Napok (2012. április 26-29.) keretében megrendezett gazdasági és kereskedelmi vásáron, a Szentgyörgy Expo-n.

Az Új Városi Sportcsarnokban bemutatkozó 16 kiállító cég a magyar gazdaság széles spektrumát képviselte: építőipari technológia és szolgáltatások, kazánok, bio csomagolóeszközök, intelligens dokumentumtárolási rendszer, elektromos infra fűtőelemek és szolár vezérlés kiegészítők, taneszközök, natúrkozmetikai termékek, élelmiszerek, fajátékok és kézműves termékek is bemutatkoztak.
A magyarországi cégek standjait több mint 4000 látogató kereste fel, és több mint ezer érdemi tárgyalás zajlott le. A helyszínen 39 000 euró értékben történt üzletkötés, a résztvevők egy éven belül több mint 2 millió euró értékű üzletkötésre számítanak.

Sajtókapcsolatok:
dr. Rácz Gábor főosztályvezető
06/30/382 9519
gabor.racz@ hita.hu
www.hita.hu

Háttér:
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. A Hivatal a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működő központi hivatal, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.

Leave a Reply 398 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: