< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól

| Mobile | RSS

Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól

2012. május 10. | hozzászólás | nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a primőr zöldségek és gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásaival kapcsolatos tájékoztató anyagot állított össze.
A primőr elnevezést az első, fóliasátorban, üvegházban termett zöldségekre használjuk. A tavasz elején kapható üvegházi termények mind ízletességükben, mind tápanyagtartalmukban elmaradnak a szabadföldön termesztettektől. Ahhoz, hogy egy zöldség, gyümölcs ízvilága a maga teljességében kialakuljon, napsütésre van szükség. A tavaszi vitaminpótláshoz biztonságosan fogyaszthatók a primőr termékek, de törekedni kell arra, hogy minél több szezonálisan, szabadföldön termesztett árut fogyasszunk.
A NÉBIH legújabb lakossági tájékoztatójában az érdeklődök olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint például, kockázatos-e a primőrök fogyasztása, miért van szükség növényvédő szerekre, hogyan távolíthatók el a mikrobiológiai szennyeződések, vagy, hogy mire ügyeljünk zöldség, gyümölcs vásárlásakor.

A tájékoztató megtekinthető és letölthető a NÉBIH weboldaláról:

„Kérdezz-felelek a primőr zöldségek, gyümölcsök élelmiszerbiztonsági vonatkozásairól”
http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/primorok_kerdezz_felelek.html

Budapest, 2012. május 9.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Leave a Reply 550 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: