< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. május 14. | hozzászólás | HITA

Az Isztambuli Műszaki Egyetem magyar cégre bízta új épületének földrengésvédelmét
Jelentős megrendeléshez jutott a Star Seismic Europe Kft. Törökországban

Az Isztambuli Műszaki Egyetem (ITU) új épületének földrengésvédelmi eszközeit a Star Seismic Europe Kft. fogja biztosítani a napokban, Törökországban aláírt megállapodás értelmében. Az ún. Kihajlásbiztos Merevítő (BRB, Buckling Restrained Brace) földrengésvédelmi technológiát széles körben alkalmazzák többek között Japánban és az Egyesült Államok szeizmikus területein, a rendszer európai bevezetésével a magyar cég foglalkozik. Törökországot gyakran sújtják jelentős földrengések, azonban megfelelő eszközökkel az épületek átvészelhetik e természeti csapásokat is.

Budapest-Isztambul, 2012. május 14. – A Star Seismic Europe Kft. Magyarországon tervezett és gyártott termékei egy komoly presztízsértékű beruházás részeként kerülnek beépítésre. Az Isztambuli Műszaki Egyetem új “Technopark” épületének földrengés-védelmét fogják szolgálni az eszközök. A szerződés aláírására az Isztambuli Főkonzulátus épületében Kiss Gábor főkonzul jelenlétében került sor.

„Egy tudatosan tervezett és világos stratégia mentén felépített lépéssorozat érkezett egy nagy mérföldkőhöz a törökországi piacra lépésünkkel. Évek óta folyamatosan támogatjuk azokat a tervezőket, akik a földrengéseket tekintve biztonságosabb és gazdaságosabb szerkezeteket szeretnének alkotni. Számos tanulmány, gazdasági és statikai analízis előzte meg azt a döntést, melynek eredményeképp a cégünk által kínált technológiát választották ki e beruházáshoz.”– fogalmazott Bagó Zoltán, a Star Seismic Europe Kft. ügyvezetője.

A vállalat amerikai és európai teszteredmények alapján a világon elsőként szerezte meg a BRB földrengésvédelmi eszközökre vonatkozó CE tanúsítványt. A cég külpiaci tevékenységét a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) is nagymértékben támogatja. A HITA kereskedelemfejlesztési pályázatának egyik nyerteseként a cég nemcsak megjelent a régió legjelentősebb építőipari kiállításain, hanem marketingirodát is létrehozott Isztambulban a technológia személyes bemutatására.

A vállalat számára rendkívül fontos mérföldkő ez a projekt, hiszen nemcsak az első török referenciáról van szó, de olyan helyen valósul meg a beruházás, ahol az Isztambuli Műszaki Egyetem professzorai, kutatói, hallgatói, látogatói láthatják nap, mint nap a megvalósult szerkezetet. További számos törökországi épület tervezésébe kapcsolódott már be a vállalat, így többek között a 60-as, 70-es években épült, a földrengések szempontjából igen veszélyeztetett iskolák megerősítése során is fel használják technológiájukat.
„Az európai piacra lépésünkhöz pénzügyi hátteret biztosító Central Fund Kockázati Tőkealap, a kutatás-fejlesztésben együttműködő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a HITA, az Isztambuli Főkonzulátus Külgazdasági Irodája, amerikai licenc partnerünk, nemzetközi marketing partnerünk, török disztribúciós partnerünk, valamint cégünk saját szakértői egy nagy csapatot alkotnak, akik bebizonyították, hogy kitartással, szakértelemmel és a szinergiák kihasználásával a nemzetközi piacon is sikeresek lehetnek a hazai KKV-k.” – fogalmazott az ügyvezető.

Budapest, 2012. 05.14.

Sajtókapcsolatok:
dr. Rácz Gábor főosztályvezető
06/30/382 9519
gabor.racz@ hita.hu
www.hita.hu

Háttér:
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fő feladata egyfelől a hazai kis- és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatása, másfelől a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése. A Hivatal a nemzetgazdasági miniszter irányítása alatt működő központi hivatal, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv.

Leave a Reply 969 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: