< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Huszonnégy halott az indiai vonatbalesetben

| Mobile | RSS

Huszonnégy halott az indiai vonatbalesetben

Legalább huszonnégyen meghaltak és ugyanennyien megsérültek abban a vonatbalesetben, ami kedd kora reggel történt India Ándhra Prades szövetségi államában. A Bengaluruba tartó Hampi Expressz egyelőre tisztázatlan okokból belerohant az állomáson várakozó tehervonatba, az ütközés következtében négy kocsi kisiklott és az egyik kigyulladt. Az így keletkezett tűz legalább tizenhat ember halálát okozta. A vasúttársaság szóvivője szerint lehetséges, hogy a személyvonat vezetőjének figyelmetlensége okozta a balesetet, amikor figyelmen kívül hagyta a szemafor piros jelzését.

A mentőalakulatoknak eddig mintegy hetven embert sikerült élve kimenteniük, de valószínű, hogy ennél többen vannak még a roncsok között. Az indiai vasúti társaság illetékese szerint az áldozatok nagy része munkába igyekezett a szomszédos Karnátaka államba.

Indiában a vasút a legnépszerűbb távolsági közlekedési eszköz, naponta mintegy 18 millió ember utazik vonattal. Az elmúlt öt évben mintegy 1220 ember vesztett életét vonatbalesetben az ázsiai országban, ezért az indiai kormány idén 3,6 milliárd dollárt fordít a vasúti közlekedés biztonságosabbá tételére.

forrás:index.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |