< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY Új egyenruházati elemek a NAV-nál

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY Új egyenruházati elemek a NAV-nál

2012. május 24. | hozzászólás | Nav

Az APEH és a VP integrációjával létrejött Nemzeti Adó- és Vámhivatal új, egységes egyenruházati arculatának kialakítása jelenleg is folyamatban van.

Az újonnan megtervezett láthatósági mellények egyelőre csak a Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrein láthatók, de fokozatosan minden NAV szervnél lecserélik a régi, “Vám- és Pénzügyőrség” logóval és felirattal ellátott egyenruhákat. A NAV törvény átmeneti rendelkezései szerint ugyan 2013. december 31-éig hordható minden, a volt Vám- és Pénzügyőrség feliratával vagy logójával ellátott egyenruházati termék, az új típusú, NAV arculatához illeszkedő egyenruházat beszerzése azonban már megkezdődött, és a következő másfél évben folyamatos lesz.

Az új, NAV-ra jellemző jelzésekkel ellátott láthatósági mellény mind a nappali, mind az éjszakai feladatellátás követelményeinek megfelel. A mellényen elhelyezett fényvisszaverő csíkon a TAX & CUSTOMS felirat látható, amely nem tartalmaz szótöredéket, minden esetben középen, a teljes felirat jelenik meg. Felette található a rendfokozati jelzés, illetve az azonosító szám helye. Utóbbi helyett fokozatosan a név feltüntetésére tér majd át a Hivatal. A mellény teljes mértékben magyar termék, amelyet magyar beszállítótól rendel a NAV.

A bemutató sajtótájékoztatót követően az egész országban lehet majd találkozni az új, piros láthatósági mellényekkel. A Bevetési Főigazgatóság ugyanis országos hatáskörű szerv, így járőrei nem csak a fővárosban dolgoznak. A 2013 végéig tartó átmeneti időszakban ugyanakkor a régi típusú, citromsárga VÁM-ZOLL-CUSTOMS feliratú mellények is használatban vannak, azok kivezetése fokozatos.

A sajtótájékoztatón az új típusú láthatósági mellény mellett bemutatjuk a NAV új arculatának megfelelő festéssel ellátott szolgálati gépjárművet is. Az idei beszerzésű autók már ilyen feliratokkal lesznek ellátva, a teljes cserére azonban itt is fokozatosan kerül majd sor.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 271 megnézve, 1 alkalommal mai nap |