< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A munkanélküliség ellenére munkaerőhiány van a világon ))))The unemployment rate in spite of labor shortages in the world

| Mobile | RSS

A munkanélküliség ellenére munkaerőhiány van a világon ))))The unemployment rate in spite of labor shortages in the world

A magas munkanélküliség ellenére a cégek nehezen találnak jó munkaerőt – állítja a londoni The Economist gazdasági lap. Bár a világ számos országban soha nem látott méreteket öltött az állástalanok száma, a munkáltatók egyharmadának nagy problémát okoz az üres állások betöltése – derül ki a ManpowerGroup által 41 ország, 40 ezer cégével készített felmérésből.

A munkaerőhiány egyébként főleg az olyan szakmákban jelentkezik, mint a villanyszerelő, a vízvezeték-szerelő vagy a kőműves – mutatott rá a lap. Az Economist szerint a legégetőbb hiány Ázsiában, azon belül is Japánban van, ahol a társadalom elöregedése tovább súlyosbítja a helyzetet.

forrás:stop.hu

The unemployment rate in spite of labor shortages in the world

In spite of high unemployment, companies struggle to find good staff – London’s The Economist says economic basis. Although many countries around the world unprecedented proportions in the unemployment rate, one-third of large employers to fill vacant posts a problem – according to the ManpowerGroup by 41 countries, thousands of your company produced 40 survey.

The labor shortage would occur mainly in professions such as electrician, a plumber or a bricklayer – pointed out the page. The Economist, the most acute shortage Asia, including Japan as well, where aging may further exacerbate the situation.

Source: stop.hu

Leave a Reply 1240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |