< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Mészáros János Elek nyerte a Csillag születiket

| Mobile | RSS

Mészáros János Elek nyerte a Csillag születiket

2012. június 3. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Több ezren indultak, de mára csak hárman maradtak versenyben a Csillag születik-ben: az X-Faktor-ban is látott Szirota Jennifer, a magyar nótával és operával próbálkozó Mészáros János Elek, valamint az egyedi koreográfiákat bemutató tánccsoport, a Quantum XXL. A műsor negyedik szériáját végül Mészáros János Elek nyerte.

Az RTL Klub 2007-ben indította az első Csillag születik-et, melyet a kis mesemondó, Utasi Árpi nyert meg. Két évre rá Tabáni István, majd egy újabb énekes, László Attila lett a tehetségkutató győztese – a mostani szériában Szirota Jennifer, Mészáros János Elek, valamint a Quantum XXL maradt a fináléra, amely végül Mészáros János Elek győzelmével végződött.

19.41. Kis visszatekintés és egy zenés produkció után Ördög Nóra és Lilu lép színpadra, ismerteti a verseny menetét. Megtudjuk, hogy mindhárom finalista két produkcióval lép fel – ebből az egyiket egy sztárvendéggel karöltve adja elő -, illetve, hogy a zsűri már csak a véleményét mondhatja el, a mai estén kizárólag a nézők szavazatai döntenek. A zsűritagok beszélnek, az ismét új hajjal megjelenő Pokorny Lia azt mondja, holnaptól egy űr lesz benne, Hajós András pedig arra tesz ígéretet, hogy felhagy a kedvességgel, és végre bunkó lesz. Puzsér Róbert szokásos modorában kijelenti, hogy az RTL Klub műsorkínálata eztán jóval színvonaltalanabb lesz, Hernádi Judit pedig a tehetségkutató műsorok varázsáról beszél.

rtlklub.sajtoklub.tv

19.53. A versenyprodukciók közül a Quantum XXL új koreográfiáját láthatjuk elsőként, de előtte egy érzelmes kisfilm is lemegy arról, ahogyan a fiúk találkoznak a családjaikkal. “Azzal a tudattal fogunk kiállni a színpadra, hogy mindent megtettünk a győzelemért” – ígéri az egyik tag. Ennek megfelelően egy igencsak energikus – egyébként az űrben, szuperhősökkel játszódó – tánccal rukkolnak elő, a női nézők sűrű sikolyai közepette. A vastapssal zárult produkció után Hernádi elárulja, hogy nála a csapat a nyerő, Puzsér “nemzetközi színvonalú előadók”-nak mondja őket, kifejezve, hogy ő is a Quantum XXL-nek drukkol. Pokorny is le van nyűgözve, Hajós szerint a srácok “új minőséget vezettek be a hazai szórakoztatóiparba”. Összességében nagyon magas pontszámot kap a csapat, Puzsér nyolcasa mellett három tízest – ami azonban a mai estén már nem bír különösebb jelentőséggel.

20.04. Szirota Jennifer következik. Az X-Faktor második helyezettje, Muri Enikő látja el néhány jó tanáccsal (“Csak bízzál magadban, ennyi az egész!”), emlékeztetve a lányt arra, hogy neki is csak másodjára sikerült magasra jutnia. Jennifer a Hair egy érzelmes, hajlításokkal jócskán megtűzdelt dalát adja elő (Easy to Be Hard), amit szintén óriási ujjongás fogad. Pokorny szerint az énekesnő nehéz dalt választott, de jól oldotta meg a feladatot, Hajós azt mondja, nagyon nagy erő volt a hangjában. Hernádi a Jenniferben lévő kettőségre – a bizonyosság és a bizonytalanság különös kevercsére – hívja fel a figyelmet, Puzsér pedig azt mondja, a lánynak nem lenne szabad ennyire akarnia a győzelmet, mert az csak görcsössé teszi. Jennifer állítja, nem azért jött, hogy győzzön, “csak el akarja varázsolni a hangjával a közönséget”. Összesen 36 pontot kap.

rtlklub.sajtoklub.tv

20.21. Mészáros János Elek zárja az első kört, de előtte egy merengős kisfilmben filozofálgat, azt mondja, az elmúlt három hónapban több minden történt vele, mint egész eddigi életében. Öltönyben áll színpadra A Montmartre-i ibolya Művészhimnusz-ával, amelynek szövege bizonyos utalásokat is tartalmaz az énekes kultúrmissziójára (“Ám ha bátran szembeszállsz az árral, / Életed nagy célját így éred el”). Hajós szerint pont az tette az előadást kicsit súlytalanná, hogy Mészáros direktben kimondta ars poeticáját, Hernádi viszont örömmel hallotta a dalt. Puzsér szerint a fölfelé pödört bajusz nagyon sokat segített az énekesnek, hogy eljusson idáig, de a saját árnyékát még mindig nem tudta átlépni; Pokorny is a dalválasztást kritizálja, szerinte “cukros” és “hatásvadász” volt. Mészáros kapja a legkevesebb pontszámot a zsűritől, összesen 33-at.

20.27. Kis múltidézés következik, a Csillag születik all-stars tánccsapata lép színpadra, vagyis azokat az együtteseket láthatják viszont a nézők, amelyek jól teljesítettek a korábbi szériákban: itt van újra az Appril Project, a Bad Boyz, a No Comment és a 4 For Dance.

20.53. A reklámblokk után Janicsák Veca és Kocsis Tibor ad elő egy közös számot – ez vezeti fel a versenyprodukciók második körét, amelyet Mészáros János Elek kezd, Tabáni István közreműködésével. Az énekes az eddigieknél jóval kommerszebb dallal áll elő, a Queen Who Wants to Live Forever című számát halljuk tőle és alkalmi zenésztársától. Pokorny szerint nagy bátorságra vall a váltás (ami kis híján meg is ríkatta), Hajós az énekes nyitottságát dicséri. Hernádi magára és zsűritagságára büszke, Puzsér három jó tanáccsal látja el Mészárost, köztük azzal, hogy soha ne énekeljen operettet és magyar nótát. A zsűritagok – Puzsér kivételével – tíz pontot adnak, összesen 36-ot, majd Tabáni még kicsit dicsérgeti duettpartnerét.

rtlklub.sajtoklub.tv

21.04. Szirota Jennifer úgy érzi, hogy sokat fejlődött a verseny alatt, és talán most nőtt fel igazán. A Belmondo frontemberével, Czutor Zoltánnal ad elő egy kemény rocknótát, az Evanescence Bring Me to Life című dalát. Hajós szerint egyre nagyobb fegyver a lány hangja, Hernádi azt állapítja meg, hogy milyen jól áll neki, hogy egy férfi van mellette. “Ez a produkció azért oda volt téve” – dicséri Puzsér, Pokorny pedig “szűz boszorkány”-nak látta a lányt ebben a dalban. Jennifer megint 36 pontot kap. Czutor kifogástalan énekesnőnek tartja a lányt, az pedig arról beszél, hogy a sok kalandozás ellenére a dzsessz műfaja áll hozzá a legközelebb.

21.24. A Quantum XXL tagjai arról beszélnek, hogy sikerük titka az állandó megfelelési kényszer lehet. A táncosok másodjára is színpadra lépnek, ezúttal a Britain’s Got Talent-ben feltűnt magyar akrobatikus kosárlabdacsapat, a Face Team tagjaival kiegészülve. A történet ezúttal természetesen egy kosárpályán játszódik, a srácok mikrofonfrizurával és dús álbajusszal hülyéskednek egy sort – és állótapsot kapnak. Puzsér büszke rá, hogy a Quantum XXL is csatlakozott az általa indított No copy/paste mozgalomhoz, Pokorny a fiúk alázatosságát dicséri. Hajós szerint a produkció “tiszta Amerika” volt, Hernádi bevallja, hogy rászokott a csoportra, és legszívesebben 12 pontot adna. Ehelyett persze csak tízest tud adni, ahogyan Pokorny és Hajós is, de még Puzsér is egy kilencessel jutalmazza a látottakat – ezzel megszületik az idei Csillag születik legmagasabb pontszáma.

rtlklub.sajtoklub.tv

21.32. Geszti Péter és a Gringo Sztár is ledarál egy számot: miközben az X-Faktor mentora a zsűritagokkal is kokettál kicsit, a színpadon iszonyatos mennyiségű nő táncol. Ördög Nóra figyelmezteti a nézőket, hogy már csak pár perc van az eredményhirdetésig: a zsűri már letette a voksát a Quantum XXL mellett, de a nézők még szavazhatnak.

21.49. A Prügyi Duó tagjai meginterjúvolják a kiesetteket, hogy kinek szurkolnak – természetesen mindenkinek akad támogatója. Lilu és Ördög Nóra egyedül marad a Lihegőben, utóbbi már arra számít, hogy elkezdik bontani a díszletet: a színpadon közben Juhász Marci jelenik meg, és belekezd az LGT Arra születtünk című számába – hamarosan persze csatlakozik hozzá a többi, már kiesett kiscsillag is, Plazma rappel, Kővári Máté egy neki szánt poénnal dobja fel a dalt.

21.52. Színpadra áll a három döntős, Szirota Jennifer, Mészáros János Elek és a Quantum XXL, már csak egy percig lehet küldeni a voksokat. Lilu hamar le is zárja a szavazást, amelyeket közjegyző jelenlétében összesítenek.

rtlklub.sajtoklub.tv

21.57. Megvannak az eredmények, de még nem árulják el: Lilu és Ördög Nóra egy darabig méltatja a versenyzőket, fokozza a feszültséget, csak utána jelenti be, hogy ki a győztes. A negyedik Csillag születik-et a nézői szavazatok alapján a talán legkevésbé esélyesnek tartott Mészáros János Elek nyeri. Az énekes a tőle megszokott nyugalommal viseli az ünneplést és fogadja a gratulációkat, csak amikor beszélnie kell – Pál apostol szavait idézi -, akkor sírja el magát.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 428 megnézve, 1 alkalommal mai nap |