< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Orbán 9 millióért fotóztatja magát – van, aki szerint ez spórolás

| Mobile | RSS

Orbán 9 millióért fotóztatja magát – van, aki szerint ez spórolás

2012. június 7. | hozzászólás | Közélet

Orbán Viktor fotósának 9 millió forint közpénzt ad, miközben kormánya gazdaságpolitikája miatt az ország polgárai egyre nehezebben élik meg a mindennapokat, s a fideszesek azt üzenik a magyaroknak, hogy “meg lehet élni 47 ezer forintból”. Mire fel ez a kivagyiság? – kérdezte közleményében Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

A kormányzati honlapon szerdán tették közzé azt a szerződést, amely alapján újabb egyéves szerződést kötött a Miniszterelnökség a Fókusz-Pókusz Kft.-vel a kormányfő részvételével zajló események fotózására, a fényképek archiválására. A díjazás egy évre kilencmillió forint plusz áfa. A megállapodás szerint a feladatokat elsősorban Burger Barna látja el, de ha szükséges, gondoskodnia kell megfelelő helyettesítésről.
Török Zsolt szóvivő közleményben reagált a hírre.

“A Fidesz-KDNP-kormány már érzi, hogy hamarosan vége a kétharmados hatalomnak és riadtan menekíti a közvagyont a saját zsebeikbe:

– állami földeket osztogatnak egymásnak,

– állami megrendelésekkel, pályázatokkal talicskázzák ki a közpénzeket a fideszes haveri cégeknek,

– a járások kialakításával és az államapparátus felduzzasztásával zsíros állásokat osztogatnak egymásnak.

Sőt, ma már ott tartanak, hogy a közfeladatokat ellátó cégek között is különbséget tesznek, így jutott zsíros állami megrendeléshez a TEK a MÁV Zrt.-től.

Mindeközben egy közrendőr vagy egy ápolónő a hivatalos létminimum alatti havi 70-80 ezer forint nettóért védi a nemzet polgárainak életét, a szerencsésebb közmunkás havi 47 ezerért ássa az árkot a tűző napon, a szerencsétlenebb polgártársunk pedig már csak alig három hónapig kapja az éhhalálhoz is kevés havi 22800 forint segélyét, majd munka híján a rokonok, barátok jóindulatán múlik az élete.

Erre mondta azt a miniszterelnök bal kezéül szegődött Lázár János, hogy “akinek nincs semmije, az annyit is ér”, ami a fentieket figyelembe véve a Fidesz és a KDNP hivatalos álláspontja. Ők egymás zsebébe ügyeskedik ki a nemzet vagyonát, aki meg nem tudja ezt megtenni, “az annyit is ér”. Ez a kormányzó pártok értékrendje.

Az MSZP szerint ez a szemlélet vezetett oda, hogy ma a létminimum alatt él 4 millió honfitársunk. Ezt a szemléletet fogja az MSZP eltörölni 2014-ben.”

Miniszterelnökség: feleannyiért fényképezik Orbánt, mint amennyit Gyurcsány alatt fizettek a kormányfői fotósoknak

Burger Barna feleannyi pénzért dolgozik, mint amennyit “a Gyurcsány-korszakban” fizettek ki a kormányfői fotósoknak – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán az MTI-vel a szocialista Török Zsolt közleményére reagálva. Hangsúlyozta, hogy az Orbán Viktorról készült képeket díjmentesen adják át a sajtónak.

A miniszterelnök sajtófőnöke Török Zsolt közleményére válaszul azt közölte az MTI-vel, hogy Burger Barna képeit “a teljes magyar sajtó folyamatosan használja”, a fotókat díjmentesen, esetenként a hírportálok, újságok egyedi igényeit is kielégítve juttatják el a szerkesztőségeknek.

“Minőségi kifogás soha egyetlen orgánumtól sem érkezett” – rögzítette Havasi Bertalan.

Burger Barna saját felszereléssel dolgozik, a szükséges eszközöket ő szerzi be, a közölt díjazáson kívül – amelynek fele munkadíj, fele a képek jogdíja – semmilyen juttatásban nem részesül – ismertette a sajtófőnök, megjegyezve, hogy a fényképész “összességében feleannyi pénzért dolgozik a kormány és a sajtó fotóigényeinek kielégítésén, mint amennyit a Gyurcsány-korszakban fizettek ki a kormányfői fotósoknak”.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 225 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: