< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: La grande bouffe Barbra Streisand fejenként 50 ezer dollárért vacsoráztatta meg vendégeit

| Mobile | RSS

La grande bouffe Barbra Streisand fejenként 50 ezer dollárért vacsoráztatta meg vendégeit

2012. június 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Nagyszabású jótékonysági vacsorán fejenként 50 ezer dollárt gyűjtött be vendégeitől Barbra Streisand a nők szívének egészségét szolgáló eseményen Los Angeles-i villájában, ahol Bill Clinton is jelen volt.

A filmcsillag Malibuban szervezett gálát a nevét viselő szívközpont támogatására férjével, a színész James Brolinnal. Streisand tízmillió dollárt adományozott a Los Angeles-i Cedars-Sinai Klinikának, hogy az összegből kutatási- és kezelőközpontot hozzanak létre. A híresség emellett több millió dollárt gyűjtött össze tehetős barátaitól, akik között feltűnt a vacsorán Donna Karan divattervező, Streisand mostohafia, Josh Brolin és annak felesége, Diane Lane.

Barbra Streisand úgy fogalmazott, az vette rá, hogy nők szívének egészségéért tegyen, hogy nem bírja a társadalmi megkülönböztetést, legyen szó akár a polgári jogokról, a melegek jogairól vagy a nemek közti diszkriminációról.

A különböző szívbetegségek több nőt ölnek meg évente, mint a rák, de a legtöbb kutatás, amelyet az utóbbi fél évszázadban végeztek, férfiak bevonásával zajlott. A nők még mindig másodrangúak a tudományos vizsgálatokban – hangoztatta Streisand. “Ez elfogadhatatlan számomra”.

Amerikát mindig is nemcsak a demokrácia, hanem a tudomány és a haladás laboratóriumaként tartották számon, de ezt nem lehet a nők figyelmen kívül hagyásával tenni – mondta Bill Clinton, aki maga is szívbetegségekkel küszködik.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 165 megnézve, 1 alkalommal mai nap |