< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Micsoda második félidő! 1-0-ról 3-2-ig )))))Francia győzelem, megtört egy hatéves átok

| Mobile | RSS

Micsoda második félidő! 1-0-ról 3-2-ig )))))Francia győzelem, megtört egy hatéves átok

2012. június 16. | hozzászólás | Sport


Az angol labdarúgó-válogatott pénteken rendkívül izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert a svéd csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának 2. fordulójában, így a skandináv gárda már nem juthat tovább.

Az angol válogatott története során először győzte le tétmérkőzésen a svédeket, s ez azt jelenti, hogy a keddi záró fordulóban nekik és a franciáknak a döntetlen is elég lesz a negyeddöntőbe kerüléshez, míg a társházigazda ukránoknak mindenképpen győzniük kell továbbjutáshoz.

Eredmény:
D csoport, 2. forduló:
Anglia-Svédország 3-2 (1-0)
—————————
Kijev, 50 ezer néző, v.: Damir Skomina (szlovén)
gólszerzők: Carroll (23.), Walcott (64.), Welbeck (78.), illetve Johnson (49., öngól), Mellberg (59.)
sárga lap: Milner (58.), illetve Mellberg (63.), J. Olsson (72.), Svensson (91.)
Svédország:
———–
Isaksson – Granqvist (Lustig, 66.), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson – Svensson, Källström, Larsson – Ibrahimovic, Elm (Wilhelmsson, 81.) – Elmander (Rosenberg, 80.)

Anglia:
——-
Hart – Johnson, Terry, Lescott, Cole – Milner (Walcott, 61.), Gerrard, Parker, Young – Welbeck (Oxlade-Chamberlain, 90.), Carroll

I. félidő:
———-
23. perc: Gerrard közel 30 méteres beívelése után Carroll remek ütemben emelkedett, és két svéd védő között a kapu jobb oldalába fejelt (1-0).

II. félidő:
———–
49. perc: Ibrahimovic szabadrúgása lepattant a sorfalról, de a Milan támadója visszalőtte a labdát, amit Mellberg levett, majd hat méterről úgy passzolta a kapuba a labdát, hogy abba a kapus Hart, valamint Johnson is beleért még, mielőtt a hálóban kötött volna ki (1-1).
59. perc: Larsson beívelését követően az előre húzódó Mellberg hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt (1-2).
64. perc: egy szöglet utáni kipattanót Walcott vett le, majd 20 méteres lövése a kapu közepébe, a léc alá vágódott (2-2).
78. perc: Walcott tört be a 16-oson belülre, középre adásából pedig az ötösön érkező Welbeck a kapunak háttal, gyönyörű mozdulattal a jobb sarokba sarkazta a labdát (3-2).

Mindkét csapat elsősorban a védekezésre fektette a hangsúlyt, ám az angolok játszottak fölényben az első félidőben. A szigetországiak Carroll fejesgóljával megérdemelten szereztek vezetést.

A szünet után szinte a semmiből egy öngóllal egyenlítettek a svédek, a 34 éves védő, Olof Mellberg lövésénél nem tudott tisztázni Johnson. A góltól új erőre kaptak a skandinávok és tíz perc múlva már a vezetést is megszerezték Mellberg révén. Az angolok azonban nagyobb tempóra kapcsoltak és a csereként beállt Walcott lövésével egyenlítettek. Ezt követően mindkét csapat a győzelemért küzdött, folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk, ebből pedig az angolok jöttek ki jobban, ugyanis a 78. percben Walcott beadása után Welbeck egy parádés megoldással sarkazta a kapuba a labdát eldöntve ezzel a három pont sorsát, illetve megpecsételve a svédek sorsát.
forrás:stop.hu

Francia győzelem, megtört egy hatéves átok



A francia labdarúgó-válogatott pénteken 2-0-ra nyert a társházigazda ukrán csapat ellen az Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

A franciák sikerükkel közel hatéves negatív sorozatot törtek meg, ugyanis nagy tornán legutóbb a 2006-os világbajnokság elődöntőjében a portugálok ellen győztek, utána elbukták a finálét, és azóta a 2008-as kontinensviadalon és a 2010-es vb-n is nyeretlenül búcsúztak. Laurent Blanc szövetségi kapitány irányításával továbbra is veretlen a gárda, amely immár 23 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.
Eredmény
D csoport, 2. forduló:
Franciaország-Ukrajna 2-0 (0-0)
——————————-
Donyeck, 49 ezer néző, v.: Bjorn Kuipers (holland)
gólszerzők: Menez (53.), Cabaye (56.)
sárga lap: Menez (40.), Debuchy (79.), Mexés (81.), illetve Szelin (55.), Tyimoscsuk (86.)

Franciaország:
————–
Lloris – Debuchy, Mexés, Rami, Clichy – Menez (Martin, 73.), Nasri, Diarra, Cabaye (M’Vila, 68.), Ribéry – Benzema (Giroud, 76.)

Ukrajna:
——–
Pjatov – Huszjev, Hacseridi, Mihalik, Szelin – Jarmolenko (Alijev, 69.), Tyimoscsuk, Voronyin (Devics, a szünetben), Konopljanka – Nazarenko (Milevszkij, 60.) – Sevcsenko

II. félidő:
———–
53. perc: egy francia kontra végén Benzema játszotta ki a labdát a jobb oldalon felfutó Menezhez, a szélső befelé húzott, és 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).
56. perc: Cabaye vett le egy labdát a 16-oson belül, majd Huszjev szorításában, a védő lábai között a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

Az özönvízszerű eső és a villámlás miatti, csaknem egyórás kényszerszünet után a felázott talajon nem sok lehetőség adódott a csapatok előtt, de hazai részről az első mérkőzésen duplázó Sevcsenko, míg a franciák oldaláról Debuchy és Mexés is megszerezhette volna a vezetést.
A fordulást követően az ukránok kezdtek veszélyesebben, ennek ellenére a franciák három percen belül két gólt is szereztek, ezzel gyakorlatilag eldöntötték az összecsapást, az ukránok erejéből pedig még a szépítésre sem futotta.

Leave a Reply 236 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: