< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Illegális tojás csomagoló tevékenységet leplezett le a Hivatal

| Mobile | RSS

Illegális tojás csomagoló tevékenységet leplezett le a Hivatal

2012. június 18. | hozzászólás | nébih

NÉBIH szakmai irányításával működő Pest megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság állatorvosai a NAV-val közösen 2012. június 13-án késő este célirányos ellenőrzést tartottak a Nagybani Piacon tojás illegális csomagolásának alapos gyanújával.

A gyanút a helyszínen végzett részletes vizsgálatok igazolták. Egy, a piacon megtalált nyerges kamion vontatmányában raklapon tárolt lengyel származású tojást találtak, illetve későbbi felhasználásra szánt formázatlan (gyári új) karton dobozokat, ragasztó gurigákat. Az élelmiszer szállítmány birtokosának üzemletetésében lévő, nyilvántartás nélkül működő pavilon átvizsgálásakor további tételeket találtak az ellenőrök. A vállalkozó milliós bírságra számíthat, mivel a cég nem volt jogosult csomagolási tevékenységre illetve a pavilon nem volt bejelentve mint első betárolási hely.
A teljes szállítmányt – mintegy 9000 kg tojást (összesen 50160 darab) – további intézkedésig zárolták, étkezési tojásként nem hozható forgalomba. Ezért a teljes mennyiség ipari feldolgozásra kerül, porítják.

Budapest, 2012. június 18.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Leave a Reply 692 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: