< Böngészés > Főoldal / Blog2, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, White House / Blog article: A Tisza-menti Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesületünk lent volt a Balatonon

| Mobile | RSS

A Tisza-menti Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesületünk lent volt a Balatonon


A hétvége remek alkalom volt a fogyasztóvédelem számára. Csapatunk elindult a négyórás útnak. Minden kollégámnak meg volt a saját elképzelése az „ellenőrzésről”. A területeket elosztották maguk között. A program a helyszínen változott.

A part szinte üres volt! Néhány ember lubickolt – csak – a Balatonban. A korzón több kisgyermekes családok sétálgattak s közben nyalták a színes gombócokat. A kavalkád cselekményét az üres teraszok, s az a néhány kószáló vendég, valamint a gyermekek fogócskája pezsdítette a látványt.
A Mártírok útján (hajóállomás) az éttermek előtt, felszolgálók szólították meg-le a járókelőket.

Érdekességként:
egy adag gépi fagylalt 450 Ft! A kimérős 4dkg-os fagylalt 200-250 Ft/ gombóc.
A WC használatot úgy reklámozta a tulajdonos: „Ági mama luxus szolgáltatása, a toalettben”. Ez nem semmi!
Szerettük volna megtudni, mi is az a luxusszolgáltatás, amit a többiek nem tudhatnak! Nem jártunk sikerrel, mivel zárt ajtók várták a kíváncsi férfiakat.

A gyros ételforgalomra épített vállalkozás egyedi távol keleti kellékekkel próbálkozott. Frissítő permetet szórt a ventilátorok segítségével, s a zenei szolgáltatás, a hawaii szigetvilág hastáncosait hozta egy pillanatra a Siófoki promenádra. Az illatok, a színek a fokhagyma varázsa megtette a hatását. Rajtunk kívül egy háromtagú, s négytagú család, egy baráti kör, majd később érkezett a fiatal pár a karon ülő kislányukkal.
Az árak 1400-2100 Ft között váltakoztak. Az adagok gigantikus mennyisége két embernek is elég lett volna.

A felszolgáló fizetéskor megkérdezte: – számlát kérnek –e, s közben letette asztalunkra a blokkot.

A Petőfi sétány kongott az ürességtől. Pedig Siófok szíve-motorja! A sétálókat a gépi zene lüktető harca, – mivel minden étteremből más és más zene hallatszott- tette emlékezetessé.

A szálloda soron pl., Batthyányi utcában a légy zümmögését hallani lehetett. A parkolók üresen tátogtak.

Közvetlen a Balaton partján megismerkedtünk egy 56-os magyarral, – Dr. Elizabeth Bene- aki Kanadában él s ott praktizál. Névjegykártyát cseréltünk! Felkért a professzor asszony, hogy októberben visszajönnek egy delegációval, s felkeresik Orbán Viktor miniszterelnök urat, aki kint járt náluk, s tájékoztatta, az ottani magyar kolóniát az ország politikai, gazdasági, kulturális helyzetéről! Megkért, támogassam, mint újságíró a hazai ittlétüket!

2012.június 19 -oil-

Leave a Reply 5282 megnézve, 2 alkalommal mai nap |