< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A Jobbik szerint jogos önvédelem volt a rendőrkutya fejbe rúgása

| Mobile | RSS

A Jobbik szerint jogos önvédelem volt a rendőrkutya fejbe rúgása

Aránytalanul bántalmazták a Jobbik szerint a melegfelvonulás ellen tüntetőket. Gaudi-Nagy Tamás azt mondta, egy munkatársát megrugdosták.

Jogos önvédelemnek tartja Zagyva György Gyula és Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbk két képviselője, hogy a szombati Pride ellen rendezett tüntetés egyik résztvevője fejbe rúgott egy rendőrkutyát, ahogy az az Index videóján látható 07:45-nél. A felvételen a tüntető előrelép, majd fejbe rúgja a rendőr kutyáját.

Zagyva szerint éppen ezt a kutyát akarta gazdája ráuszítani és ő maga látta azt is, hogy a kutyát később fejbe rúgó tüntető ellen is hergelték.

A két jobbikos képviselő szerint elfogadhatatlan volt a rendőrség fellépése, szerintük aránytalanul alkalmaztak erőszakot az ellentüntetőkkel szemben. Gaudi elmondta, egyik munkatársát összerugdosták, kezére rátapostak és még a rendőrautóban is folytatták a bántalmazását. A Jobbik politikusai feljelentéseket terveznek az ügyben.

Az ellentüntetők közül tíz embert állítottak elő. Volt, akit hivatalos személy elleni erőszakért, volt, akit jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülésért és volt olyan is, akit tiltott önkényuralmi jelkép viseléséért. A BRFK tájékoztatása szerint a kutyát megrúgó férfi nincs az előállítottak között, az ügyet vizsgálják.

forrás:index.hu

Leave a Reply 302 megnézve, 1 alkalommal mai nap |