< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Két étel, mely garantálja a jó szexet

| Mobile | RSS

Két étel, mely garantálja a jó szexet

2012. július 15. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Így tartják az ínyencek, s nemcsak, ha finom falatokról, de akkor is, ha szexről van szó.

Ők azok, akik esküsznek például a fokhagymás hússzeletre tökmagolajos salátával, s állítják: ilyen párosításnál garantált a dupla élvezet! A fokhagymában található hatóanyagok ugyanis javítják a vérkeringést és csökkentik a húgyúti gyulladásokat, a tökmagolaj magas antioxidáns-tartalmával pedig nemcsak első osztályú szív- és érvédő, de a prosztatára is kitűnő hatást gyakorol.

Utóbbi ráadásul a szexuális életet felpezsdítő nyomelemek sorával büszkélkedhet. A benne lévő nátrium az idegrendszeri ingerületátvitellel az erotikus érintések hatását fokozhatja, a kalcium és magnézium kombinációja növeli az izomteljesítményt, ugyanakkor véd az összebújást akadályozó stressztől és távol tartja a migrént is. A vas csökkenti a fáradékonyságot, a cink az izomösszehúzó képességet javítja, és a férfi hormon-termelésben is segít.

Vízparton vagy a zuhany alatt szexeljünk a hőségben

A szexológusok szerint tévedés azt gondolni, hogy a negyedik vagy ötödik X után le kell mondani a szexuális együttlétről, épp ellenkezőleg: ebben a korban kifejezetten hasznos lehet újra felfedezni párunkat, nemcsak lelkileg, de testileg is. Arról nem is beszélve, hogy a szex nemcsak örömforrás, de egészségvédő hatású is. Amennyiben tehát fokhagymáról vagy tökmagról van szó, tanácsos minden életkorban „nagykanállal” élvezni az ízeket!


Tiltották

Európában már az ókorban is ismerték és termesztették a fokhagymát. Ajzószerként olyan hatásosnak tartották, hogy volt idő, amikor a kolostorkertekben tilos volt a termesztése, nehogy szexuális problémát okozzon a szerzeteseknek.

Kúraszerűen

A természetgyógyászatban a tökmagot kúraszerűen is ajánlják a prosztatapanaszok megelőzésére. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint naponta háromszor elrágcsálni öttíz szem tökmagot.

forrás:blikk.hu

Leave a Reply 223 megnézve, 1 alkalommal mai nap |