< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Hu Csin-tao: a reform és nyitás folytatása a szocializmus építésének alapfeltétele

| Mobile | RSS

Hu Csin-tao: a reform és nyitás folytatása a szocializmus építésének alapfeltétele

Hu Csin-tao: a reform és nyitás folytatása a szocializmus építésének alapfeltétele A reform és nyitás “rendületlen” folytatására, a problémák határozott megoldására hívott fel Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államelnök, pártfőtitkár minisztériumi és tartományi vezetők értekezletén a Kínai Kommunista Párt (KKP) őszi kongresszusa előtt – számolt be az eseményről a kínai média kedden.

A második ötéves vezetői ciklusának végén járó Hu szerint az elmúlt tíz évben Kína élt a stratégiai lehetőségekkel, és “sikerrel juttatta új fejlődési szintre a kínai sajátosságokkal épülő szocializmus ügyét”. Egyúttal megállapította: Kína jelenleg példátlan lehetőségek és kihívások előtt áll belföldön és külföldön egyaránt.
Hu kiemelte, a sikerekhez az általa képviselt, és vezetése alatt irányadónak tekintett, “tudományalapú fejlődés koncepciója”, továbbá a nagy elődök, Mao Ce-tung (Mao Zedong), Teng Hsziao-ping (Deng Xiaoping) és Csiang Cö-min (Jiang Zemin) ideológiái vezettek.
A tudományalapú fejlődés jövőbeni végrehajtásához ugyanakkor nagyobb elkötelezettségre, hatékonyabb intézkedésekre van szükség – emelte ki a pártfőtitkár. “Nem félhetünk a kockázatoktól és nem bizonytalaníthat el bennünket semmiféle zavar” – mondta.
A pártfőtitkár azt hangsúlyozta, hogy Kína eddigi – három évtizedes – eredményei az 1970-es évek végén Teng Hsziao-ping néhai kínai vezető által bevezetett reform és nyitás politikájának eredményei. Ennek folytatása – “tudatosabb és állhatatosabb végrehajtása” – elengedhetetlen záloga az ország jövőbeni fejlődésének, a szocializmus építésének – tette hozzá.
Hu külön kitért a gazdaságfejlesztésre, mint központi feladatra, illetve annak strukturális, módszerbeli kiigazítására.
A pártfőtitkár megjegyezte azt is, hogy az emberek egyre nagyobb mértékben fejezik ki követeléseiket és elvárják gondjaik azonnali megoldását. Ezért úgy vélte, a gyakorlati problémák megoldására nagyobb hangsúlyt kell fektetni, többet kell törődni az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügy és a lakhatás kérdésével; az emberekről történő méltányos gondoskodással.
Biztosítani kell, hogy a KKP maradjon a kínai sajátosságú szocializmus építésének vezető ereje, miközben harcolni kell a korrupció ellen, és fenn kell tartani az egységet – szögezte még le a ki a vezetői értekezlet megnyitóján Hu Csin-tao.
A beszédet a politikai csúcsvezetés valamennyi tagja végighallgatta, Hszi Csin-ping (Xi Jinping) alelnök, aki minden jel szerint a jelenlegi elnök-pártfőtitkárt váltja majd a székében, a jelenlévőket Hu beszédének tanulmányozására hívta fel.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |