< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Novemberben érkezik Magyarországra az eddigi legdrágább német mozi

| Mobile | RSS

Novemberben érkezik Magyarországra az eddigi legdrágább német mozi

2012. július 29. | 1 Hozzászólás | Kultúra

Novemberben érkezik Magyarországra az eddigi legdrágább német mozi Novemberben mutatják be a magyar mozikban az eddigi legdrágább német filmet, a Cloud Atlas (Felhőatlasz) című alkotást, amelynek az Oscar-díjas Halle Berry és Tom Hanks a főszereplője.

A forgalmazó Budapest Film arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a százmillió eurós (mintegy 30 milliárd forintos) költségvetéssel készült szuperprodukciót november 22-től vetítik Magyarországon. A filmet a megelőző hetekben kezdik játszani az Egyesült Államokban és Oroszországban.
A film irodalmi adaptáció, amely David Mitchell brit író 2004-ben megjelent Cloud Atlas című regénye nyomán készült. A regény története a 19. századi Ausztráliától egészen a jövőbeli, “posztapokaliptikus” Hawaii-ig nyújtózik térben és időben. A hat szálon futó cselekmény jeleneteit Skóciában, Spanyolországban és Németországban vették fel.
A főbb szerepekben Tom Hanksen és Halle Berryn kívül Hugh Grant, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Ben Whishaw és Jim Broadbent látható. A filmet Tom Tykwer (Parfüm), valamint Andy és Lana Wachowski (Mátrix-trilógia) rendezte, és a forgatókönyvet is ők jegyzik.
“Sokan megfilmesíthetetlennek tartották a regényt, de Tom Tykwer és a Wachowski-testvérek rájöttek, hogyan lehet elmesélni ezeket a történeteket megragadó, lineáris, filmes nyelven” – idézte a THR.com Grant Hillt, a film egyik producerét.
A Budapest Film tájékoztatása szerint a magyar közönség november elejétől a könyvesboltokban is találkozhat David Mitchell regényével, amely Felhőatlasz címmel jelenik meg.
Sajnos a Fidesz vélhetően fizetett aktivistákkal próbálja ellehetetleníteni a fórumot. Kérlek benneteket, hogy ne engedjetek a provokációnak! – Szerk.

forrás:hír3.hu

Leave a Reply 482 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: