< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Draskovics: nem az „ördögtől való”, de nem jókor vezették be az egykulcsos adót

| Mobile | RSS

Draskovics: nem az „ördögtől való”, de nem jókor vezették be az egykulcsos adót

2012. július 31. | hozzászólás | Közélet

Nem volt „ördögtől való” az egykulcsos adó, ugyanakkor nem a kellő helyzetben került bevezetésre – mondta Draskovics Tibor az ATV Egyenes Beszédben. A volt pénzügyminiszter szerint a Hetényi-kör javaslatainak – amelyekben azonnali gazdasági fordulatot javasolnak – az a célja, hogy elinduljon egy szakmai és társadalmi párbeszéd a gazdasági helyzetről és a szükséges lépésekről.

Legjobb sportfogadóink akár 3.410.000 Ft bónuszt is bezsebelhetnek évente!

Állampolgári kötelesség és szakmai felelősség kiállni akkor a nyilvánosság elé, ha valaki lát egy utat – mondta Draskovics Tibor azzal kapcsolatban, hogy az adószakértőkből és közgazdászokból Hetényi-kör teljes gazdasági fordulatot javasol a kormánynak. A volt pénzügyminiszter szerint a céljuk az volt, hogy elinduljon egy szakmai és társadalmi párbeszéd a gazdasági helyzetről és a szükséges lépésekről. Draskovics Tibor szerint a törésvonalak nem feltétlenül a kormány és mindenki más között húzódnak, és azt szeretnék elérni, hogy a gazdasági döntéshozók és szakértők leüljenek egy közös asztalhoz. A volt pénzügyminiszter szerint a kormány által meghirdetett általános célok helyesek voltak, a baj csak az, hogy a felhasznált eszközök ellentétes hatást értek el, mint amit szerettek volna.

Draskovics Tibor elmondta: különböző gazdasági iskolák vannak, és a kormány az egykulcsos adóhoz viszonyítva tett meg minden későbbi lépést, ami nem volt „ördögtől való”, ugyanakkor nem a kellő helyzetben került bevezetésre.

A Hetényi-kör három pontban javasol azonnali beavatkozást: csökkentenék a bérek terheit, progresszív személyi-jövedelemadózást vezetnének be, és kivezetnék az ágazati különadókat, amelyeknek Draskovics Tibor szerint több a kára, mint a haszna. A volt pénzügyminiszter szerint a 2010 előtti adópolitikához és adószerkezethez nem szabad visszatérni.

atv.hu
forrás:atv.hu

Leave a Reply 1671 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: