< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán Viktor már megszerezte

| Mobile | RSS

Orbán Viktor már megszerezte

A kommunista államok eltűnése után ezekben az országokban a döntő harc gyakran elsősorban a volt kommunisták között tombol a politikai osztályon belül – írja Paul Lendvai a Der Standardban.
Azon például szerinte csak nevetni lehet, hogy a pártszínek által elvakított nyugati konzervatívok a polgári tisztesség fogalmaként állítják be a vitatott és méltán népszerűtlen Trajan Basescut, aki pedig csak 8 éve fedezte fel, hogy szíve az Európai Néppártért dobog – írja Lendvai. Valójában pénzügyi-politikai klánok harcolnak az üzleti kapcsolatokért és azért, hogy kivételezetten férjenek hozzá az államkasszához, miközben váltakozva lengetik az antikommunista és polgári, illetve szociáldemokrata és baloldali populista zászlót.

A szomszédos Magyarországon az amatőr Pontával ellentétben a minden hájjal megkent rutinos vezető, Orbán Viktor már megszerezte a politikai és pénzügyi hatalom minden emeltyűjét. Még azt is megengedheti magának, hogy a népszavazás bojkottjára szólítsa fel a romániai magyarokat. De a leggazdagabb oligarchák ellenőrzik Magyarországon is a sajtó nagy részét. A külügyi és a belügyi tárca első embere, valamint a Fideszhez húzó neves újságírók mind-mind időben átállt egykori kommunisták, akik csak Orbán Viktor taktikai érzékének köszönhetően győzték le egykori elvtársaikat a baloldalon. Olyannyira, hogy Politikai Bizottság egykori tagjai és a Központi Bizottság volt titkárai díszítik a kormánypolitika jobboldali-konzervatív és nacionalista-populista homlokzatát.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 1590 megnézve, 1 alkalommal mai nap |