< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Útszéli dinnyésekre utaznak az adóellenőrök

| Mobile | RSS

Útszéli dinnyésekre utaznak az adóellenőrök

2012. július 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Zöldség- és gyümölcsárusokra – főként azokra, akik portékájukat az utak mentén kínálják – fókuszál az adóhatóság Észak-Magyarországon az elkövetkező időszakban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága az MTI-t kedden.

A nyári ellenőrzéssorozat keretében az üdülőhelyek, strandok, fesztiválok és szabadtéri rendezvények mellett a régió sajátosságainak figyelembevételével kockázatosnak minősülő adózói, tevékenységi körökre is kiterjeszti a fokozott ellenőrzéseket a NAV – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint revizorokra számíthatnak a piacokon, közterületeken és a fő közlekedési útvonalak mentén zöldséget, gyümölcsöt, illetve egyéb mezőgazdasági termékeket árusítók. A tapasztalatok szerint ugyanis az árusok jelentős része nem őstermelő.

Az adóellenőrök és a pénzügyőrök a szakhatóságokkal együttműködve arra koncentrálnak, hogy kiszűrjék az őstermelőket megillető kedvezményes adózási móddal visszaélő kereskedőket. A helyszíni vizsgálatok elsődlegesen a számlaadásra irányulnak, a próbavásárlást követheti az áru eredetének ellenőrzése, az értékesített termékek előállításához szükséges földterület, termelőeszközök feltérképezése. Indokolt esetben pedig a tényleges adófizetési kötelezettség megállapítása érdekében utólagos adóellenőrzést rendel el az adóhatóság.
forrás:index.hu

Leave a Reply 1613 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: