< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: George Pataki felveszi a magyar állampolgárságot

| Mobile | RSS

George Pataki felveszi a magyar állampolgárságot

2012. augusztus 15. | hozzászólás | Közélet

New York állam korábbi kormányzója szavazni kíván a 2014-es magyar választáson.

George Pataki, az amerikai New York állam korábbi kormányzója a közeljövőben felveszi a magyar állampolgárságot, és szavaz a 2014-es magyar választáson – írta az atv.hu szerdán.

A politikus, aki olasz és ír kötődésű is, mindig magyar származását tartotta a legfontosabbnak. New York állam volt kormányzóját jelenleg is sok szál köti Magyarországhoz, és ezt a kapcsolatot kívánja erősíteni azoknak az amerikai fiataloknak az esetében is, akik, bár részben magyarok, ma még szinte semmit sem tudnak az országról – olvasható a honlapon.

George Pataki 1995-től tizenkét évig, vagyis három cikluson át volt New York állam republikánus kormányzója, többször is felmerült, hogy indul az amerikai elnökválasztáson. A 67 éves politikus apai nagyapja, Pataki János 1908-ban vándorolt ki Amerikába.

Az atv.hu emlékeztet rá: George Pataki ötlete alapján a Balassi Intézet és a washingtoni Kossuth Alapítvány szervezésében olyan magyar származású fiatal amerikaiakat látnak vendégül Magyarországon, akik azért jöttek ide, mert magyar identitásukat is fel szeretnék építeni az amerikai mellett. A volt kormányzó kijelentette, szeretné, ha a következő amerikai-magyar generációk tagjai – akik talán már “azt is alig tudják, hogy magyarok” – megismernék az országot, hazatérve pedig nagykövetei lennének a magyar kultúrának Amerikában.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |