< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Most jött: Tengerbe zuhant a belügyminisztert szállító gép Tengerbe zuhant a Fülöp-szigeteki belügyminisztert szállító kisgép

| Mobile | RSS

Most jött: Tengerbe zuhant a belügyminisztert szállító gép Tengerbe zuhant a Fülöp-szigeteki belügyminisztert szállító kisgép

Tengerbe zuhant szombaton a Fülöp-szigeteki belügyminisztert szállító kisrepülőgép, Jesse Robredo miniszternek és két pilótának nyoma veszett – közölték a Fülöp-szigeteki hatóságok.
hirdetés

Manuel Roxas közlekedési miniszter és a térség katonai parancsnokságának szóvivője, Generoso Bolina ezredes tájékoztatása szerint a Cessna a Fülöp-szigeteki Masbate partja közelében zuhant le, amikor motorhiba miatt kényszerleszállást próbált végrehajtani a szigeten.

Jesse Robredo az ország középső részén fekvő Cebu városból utazott Nagába, a szülővárosába. A gép egyik pilótája közölte a masbatei irányítótoronnyal, hogy a hajtómű meghibásodása miatt engedélyt kér kényszerleszállásra a szigeten, majd a gép 1,8 kilométerre a parttól a tengerbe zuhant.

A gépen négyen utaztak. Jesse Robredo egyik munkatársa megmenekült, a miniszter és a két pilóta azonban eltűnt.

A mentőszolgálatok azonnal megkezdték a kutatást a Masbate körüli vizeken a miniszter és a pilóták után, de a sötétség beálltával abba kellett hagyniuk a keresést.

A rendőrségért és az önkormányzatokért felelős Robredo a Benigno Aquino elnökhöz legközelebb álló miniszterek egyike volt, 2010-ben az elnök választási kampányát is segítette.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 247 megnézve, 1 alkalommal mai nap |