< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Obama is üdvözölte a nemzeti ünnepet

| Mobile | RSS

Obama is üdvözölte a nemzeti ünnepet

Sajtónyilatkozatban üdvözölte Magyarországot augusztus 20. alkalmából Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere.

„Obama elnök és az Egyesült Államok népe nevében örömmel küldöm legjobb kívánságaimat Magyarország népének augusztus 20., Szent István ünnepe alkalmából” – áll az amerikai külügyminisztérium honlapján közzétett sajtónyilatkozatban.

„Szent István napja Magyarország több mint ezer évvel ezelőtti megalapításának ünnepe. Létrejötte óta Magyarország az európai történelem útkereszteződéseiben áll, ma is a transzatlanti közösség megbecsült tagja és nagyra becsült NATO-partner. Az Egyesült Államok és Magyarország együtt dolgozik azért, hogy nagyobb stabilitást biztosítson Afganisztánban és máshol, és Magyarország a transzatlanti szövetség európai elmélyítésére törekvő országok élvonalában áll” – állapította meg a nyilatkozatban.

„Az Egyesült Államok a jövőben is folytatni kívánja ezt a munkát magyar barátainkkal közös céljaink megvalósítása érdekében Európában és azon túl” – hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter, jókívánságait tolmácsolva minden magyarnak az ünnep alkalmából.

Rendezvények

Az mno.hu beszámolt róla, hogy a Kossuth Lajos téri zászlófelvonással és a tisztavatással kezdődnek a központi rendezvények hétfőn Budapesten, az augusztus 20-i ünnepen. Az állami kitüntetéseket délelőtt 11 órától adják át, míg londoni olimpiai hőseinket a Puskás Ferenc Stadionban köszöntik.

Az augusztus 20-i rendezvények biztonságát az Operatív Törzs, illetve a Központi Bázis felügyeli a teljes ünnepi program ideje alatt. A Központi Bázishoz befutó információk legfontosabb eleme az Országos Meteorológiai Szolgálat félóránkénti jelentése. A szolgálat ezen felül a Hungarofesttel, az állami ünnepségek fő rendezőivel külön is állandó, forródrótos kapcsolatban lesz. Ennek keretében folyamatosan adják prognózisaikat, augusztus 17-étől 21-éig pedig rendszeres riasztást adnak az esetlegesen kialakuló veszélyes időjárási jelenségekről. Ezek bármelyike esetén a szervezők legalább 30 perccel a várható esemény előtt a Margit híd és az Erzsébet híd között elhelyezett hangosítók segítségével tájékoztatják a közönséget.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |