< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Újabb per a Négy Mancs ellen

| Mobile | RSS

Újabb per a Négy Mancs ellen

2012. augusztus 19. | hozzászólás | Közélet

Hortobágyi lúdtenyésztő cég indított eljárást
A szentesi Hungerit Zrt. 553 millió forintos kártérítési igénye után újabb cég, a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. indított pert a Négy Mancs állatvédő szervezet ellen. A per első tárgyalása szeptember 13-án lesz Debrecenben, a kárigény tizenhétmillió forintra rúg.
Már a második magyar cég perli be a Négy Mancs Alapítványt – írta tegnap a Delmagyar.hu. A szentesi Hungerit Zrt. 553 millió forintos kártérítési igénye után ezúttal a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. indított pert a Négy Mancs állatvédő szervezet ellen. A Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. tizenhétmillió forintot követel az alapítványon, az első tárgyalást szeptember 13-án tartják Debrecenben. A cég vezérigazgatója, Varga Ferenc lapunknak azt mondta: nem ők kezdték a háborúskodást.

„Engem és a cégemet is feljelentett korábban az alapítvány a hatóságoknál a tolltépés miatt. Az eljárást lefolytatták, és az derült ki, hogy nem történt semmi szabálytalan, hiszen a tollszedés hatósági állatorvosi kontroll mellett úgy zajlott, ahogy azt a törvény engedi” – jelentette a vezérigazgató a Délmagyarországnak. Hangsúlyozta, elkeserítette őket, hogy a Gazdasági Versenyhivatal megszüntette a versenyfelügyeleti eljárást a Négy Mancs Alapítvánnyal szemben. „Ha az osztrák állatvédő szervezet mindent jogszerűen csinált, akkor tényleg nincs mit tenni. Mert most ott tartunk, hogy tőlünk csak úgy vesznek át libát a vágóhidak, hogy garantálnunk kell, betartjuk a Négy Mancs Alapítvány által előírt követelményeket, vagyis nem tépjük a libáinkat. Ezt a vágóhidaktól a német áruházláncok követelik meg. Alkalmazkodnunk kell, mert a húsliba nagy része német piacra kerül” – mondta ki Varga Ferenc. Arra figyelmeztet, hogy a Négy Mancs föllépése az egész ágazatot megváltoztatja. „Már látszik, hogy el fognak tűnni a hagyományosan tartott, extenzív magyar fajták, és a nyugati, intenzív fajták terjednek.”
szsz

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 268 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: