< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fecsegő magazinunk meghívást kapott az Ópusztaszeri, valamint a Kisteleki augusztus 20. ünnepség sorozatra…

| Mobile | RSS

Fecsegő magazinunk meghívást kapott az Ópusztaszeri, valamint a Kisteleki augusztus 20. ünnepség sorozatra…

2012. augusztus 20. | hozzászólás | Közélet

Eleget tettünk a meghívásoknak. Délelőtt az Ópusztaszeri kavalkád, majd délután a színes forgatag, s később a pörköltfőzők bográcsaiból áradó illatok kényeztették az ízlelő bimbóinkat.
A családok gyerekestül, gyalog, s gigantikus kocsisorok hömpölyögtek a bejárat felé…

A Nemzeti Történelmi Park cigányzenével fogadta a látogatókat. A bejárati liget jobb oldalán az íz világok hullámzása, a borok testessége, majd a mézek mesés finomsága, talán mosolya áradt a tolongó, ám mégis előzékeny emberek felé. A kecskesajt varázsa…elmaradt. A kofasoron a kereskedők kínálták a portékájukat.

Kisteleken, a bogrács soron izzó volt a hangulat. Az illatok áramlása, keveredése a levegőben az ember boldogsághormonjait hozta működésbe. Az a pár kereskedő, nem ismerte a nyugta, a számlaadási kötelezettségét. Na de ne legyünk ünneprontóak – hiszen ez a NAV feladata lenne.

A bográcsfőző versenyt – marha, birkahúsból – a Fecsegő magazin véleménye alapján:
– Az első helyért járó serleget két család kapta meg; Tóth Tibor, Frank Ferenc, illetve a Kordás testvérek.
– A második hely boldog tulajdonosa a családtagok és hozzátartozók csapata. Az általuk készített nyúlpörkölt szinte hajszállal maradt el az első helytől.
– A bronzérmet a Kisteleki Jobbik városi szervezete vehette át.

Magazinunk párt független!

Beszélgettünk Dudás Zoltánnal a Jobbik Csongrád megyei frakció helyettes vezetőjével, aki szerényen ecsetelte a Jobbik választási esélyeit. A véleménye alapján 2014-ben a pártja eléri a 18-25%-ot. Meghatározó erő lesz a parlamentben… a beszélgetésbe belefolyt a városi szervezet helyi vezetője Vedrédi Ferencné is.

Azzal zártuk a diskurálást, hogy a városi rendezvény, a bográcsozás, közelebb hozza az embereket, mert nem a színek, hanem az összefogás határozza meg az életünket.

2012.augusztus 20 -oil-

Leave a Reply 942 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: