< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kártérítés fapadoson is jár az utasnak

| Mobile | RSS

Kártérítés fapadoson is jár az utasnak

2012. augusztus 21. | hozzászólás | Közélet

Európai uniós és hazai jogszabályok is vonatkoznak az ügyfél ellátására, amennyiben törlik a járatát vagy késik a repülőgép

Törlés esetén az utasok kérhetnek más járatra átfoglalást

Hiába egyértelműek az európai uniós és a hazai jogszabályok, valamint a nemzetközi bírói döntések, van olyan légitársaság, amely nem alkalmazza az ide vonatkozó normákat, és egyszerűen elutasítja a fogyasztók igényeit légi járat törlése vagy késése esetén.

Létezik olyan fapados légitársaság, amely semmibe veszi az EU-s és hazai normákat, csak hogy kikerülje fizetési kötelezettségét – tájékoztatta lapunkat a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ). A szövetséghez fordult tájékoztatásért az fogyasztó, aki – miután járatát törölték – kénytelen volt egy másik város repülőterére utazni, ahonnan végül húszórás késéssel sikerült hazaérnie Magyarországra. A helyszínen az előírások ellenére nem kapott sem tájékoztatást, sem segítségnyújtást. Mindent itthon tartózkodó családján keresztül kellett intéznie, majd amikor már hazaérve kérte költségei megtérítését – egyébiránt a cég emelt díjas telefonszámán –, a vállalkozás közölte: az étkezésért és a szállásért fizet, de a másik repülőtérre való utazásért nem, mivel oda bérelt autóval utazott az utas.

Egy másik esetben előbb a fagyban, majd a repülőn várakoztak órákat az utasok késő este, mire közölte a pilóta: aznap már nem indulnak el Budapestre. Ennek ellenére szállást, frissítőket nem kaptak a légitársaságtól, de még tájékoztatást sem arról, hogy mikor indul a másik járat. Végül másnap este utazhattak el, addig maguknak kellett elintézniük mindent, és a reptéren történő éjszakázás sem volt éppenséggel kellemes élmény.

A légitársaság utólag ugyan kifizette az ellátás költségeit, de a kártalanítási összeget, amely az ide vonatkozó EK-rendelet és európai bírósági ítélet alapján egyértelműen megillette volna az utasokat, már nem.

A FEOSZ arra figyelmeztet: az Európai Bíróság már 2009. november 19-én ítéletet hozott a kérdésben, és rámutatott arra, hogy a jogszabályban meghatározott késésre is ugyanazon kártalanítási kötelezettségek vonatkoznak, mint a törlésre.

Mindez azt jelenti, hogy mind járattörlés, mind legalább háromórás járatkésés esetén az EK-rendelet alapján minden utast ugyanazok a jogok illetik meg, ha a járatot törlik, vagy a beszállást visszautasítják, ráadásul az utazók kérhetnek kártalanítást, a jegy árának visszatérítését vagy más járatra való átfoglalást.

A légitársaságnak mindezeken felül gondoskodnia kell az ellátásról: díjmentesen biztosítania kell két telefonhívást, telexet vagy faxüzenetet, e-mail küldés lehetőségét, étkezést, frissítőket, valamint szállást, ha egy vagy több éjszakát kell ott tartózkodnia az utasnak, és ennek megfelelően a szállítást a repülőtér és a szállás között.

Kártalanítás címén – a repülőút távolságától függően – kétszázötventől hatszáz euróig terjedő kártérítés jár mind járattörlés, mind legalább háromórás késés esetén. Míg ha legalább öt órát késik a gép, és ezért nem kíván elutazni az érintett, kérhető a jegy árának visszatérítése.
Hunyor Erna

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: