< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A Radnóti vezeti a gimnáziumi rangsort

| Mobile | RSS

A Radnóti vezeti a gimnáziumi rangsort

2012. augusztus 22. | hozzászólás | Közélet

Budapesti gimnáziumok vezetik ismét a Köznevelés oktatási szaklap által összeállított középiskolai rangsort. Az élen a Radnóti gimnázium végzett, amely tavasszal még nehéz pénzügyi helyzete miatt fordult támogatásért a szülőkhöz. A lista elején szerepel a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium is.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és a győri Révai Miklós Gimnázium vezetik a középiskolai rangsorokat az idén – írta az eduline.hu.

A Köznevelés oktatási szaklap minden évben három szempont alapján állítja össze a rangsort: a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV) elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám alapján értékeli az intézményeket. A vizsgált 355 gimnázium közül a tanulmány készítői 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek.

A 417 magyarországi szakközépiskola közül 42 szerezte meg a kiváló minősítést. A Köznevelés listáján a legjobbak között szerepel többek között a váci Boronkay György Műszaki Középiskola, a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola és a budapesti Puskás Tivadar Technikum.

A Radnóti gimnázium hagyományosan jól szerepel a középiskolai rangsorokban, idén tavasszal mégis a szülők segítségét kérte a rossz pénzügyi helyzete miatt. A költségvetési elvonások miatt 22 millió forinttal kevesebb pénz jutott az ELTE által fenntartott iskolának, ezt a szülők és támogatók adták össze.

Az eduline.hu ismerteti a Quattrocento Kiadó által összeállított rangsort is, amely különbözik a Köznevelésétől, mert ezt a listát a tanulmányi eredményen kívül befolyásolják a tanulmányi szolgáltatások (például a termek felszereltsége, a szakkörök száma), valamint a kényelmi szolgáltatások is (például a szabadon használható számítógépek száma, vagy a megközelíthetőség). A Quattrocento Kiadó listáját a Fazekas vezeti, a második a budapesti Szent István Gimnázium, a harmadik pedig a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 343 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: