< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Kidobta a Tarlós által kritizált Csurka-darabot az Újszínház

| Mobile | RSS

Kidobta a Tarlós által kritizált Csurka-darabot az Újszínház

Mégsem mutatják be az Újszínházban azt a Csurka István által írt drámát, amelyet múlt héten a nyilvánosság előtt kritizált Tarlós István budapesti főpolgármester. Tarlóst a döntésről kedden értesítette a színház igazgatója.

Nem mutatják be A hatodik koporsó című Csurka István-drámát az Újszínházban – közölte Tarlós István főpolgármester. Tarlós azt mondta, hogy a döntésről kedden értesítette őt Dörner György, az intézmény igazgatója.

A főpolgármester azt mondta, hogy korábban elmondta a darabról alkotott véleményét Dörnernek, aki ezután úgy döntött, hogy nem mutatják be A hatodik koporsót. Helyette egy sokkal korábban írt, egészen más témájú Csurka-darabot tűznek műsorra.

A városvezető múlt csütörtökön az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy nem támogatja a darab színházi bemutatását. Szavai szerint Csurka Istvánnak vannak olyan darabjai, amelyeket elő kell adni, A hatodik koporsó című azonban nem az. Jelezte: elolvasta a darabot, tartózkodik attól, hogy alkotói szempontból minősítse, ugyanakkor a végével baj van, az egy “igazságtalan, bizonyíthatatlan, elvakult állásfoglalást” tartalmaz.

Tarlós István az előadóművészeti törvényre hivatkozva elmondta, hogy fenntartóként nem avatkozhat bele a műsorpolitikába, még akkor sem, ha őt teszik felelőssé a darab esetleges bemutatása miatt. Hozzátette, hogy el fogja mondani a véleményét és bízik abban, hogy az ér valamit.

A hatodik koporsó című darab ősbemutatója az Újszínház új évadának műsorán szerepelt. A színház korábban a szezon “húzó darabjának” nevezte a drámát.

forrás:google hírek

Leave a Reply 268 megnézve, 1 alkalommal mai nap |