< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Vérrel írt üzenetben követelte egy gyilkos a Pussy Riot kiszabadítását)))))) Сообщение написано в крови требовал убийца выйдет на Pussy Riot

| Mobile | RSS

Vérrel írt üzenetben követelte egy gyilkos a Pussy Riot kiszabadítását)))))) Сообщение написано в крови требовал убийца выйдет на Pussy Riot

2012. augusztus 31. | 3 hozzászólás | Életképek/bulvár

Bizarr módját választotta egy orosz pszichopata, hogy az Oroszországban bebörtönzött Putyin-ellenes punkok kiszabadítását követelje. A gyilkos két nőt ölt meg Tatárföld fővárosában, majd vélhetően az áldozatok vérével írta a falra, hogy “Szabadságot a Pussy Riotnak”.

Egy vélhetően vérrel írt, a Pussy Riot punkegyüttes börtönbüntetésre ítélt tagjainak szabadon bocsátását követelő üzenetet találtak két meggyilkolt nő holtteste mellett az oroszországi Kazany városában – közölték csütörtökön a hatóságok. A zenészek ügyvédje a hírre reagálva a Twitteren azt írta: a szörnyű esemény “vagy egy borzasztó provokáció, vagy egy pszichopatáról” van szó.

A hatóságok közlése szerint a 76, illetve 38 éves nőt – anyát és lányát – a múlt héten több késszúrással gyilkolták meg lakásukon. Holttestük felett az állt angolul a falon: “Szabadságot a Pussy Riotnak”. Azt még nem állapították meg pontosan, hogy az elkövető milyen anyaggal vitte fel a feliratot a falra, de vélhetően az áldozatok vérét használta.

Egy kazanyi nyomozó szerint a gyilkos valószínűleg a hatóságokat akarta félrevezetni a felirattal. Az elkövető vélhetően pszichopata vagy drogfüggő volt – közölte Andrej Septyitszkij nyomozó.

A kormánypárti orosz sajtótermékek ugyanakkor egyértelmű összefüggést emlegettek a gyilkosság és a punkegyüttes között. Egyes lapok azt állították, hogy a Pussy Riot rajongói követték el a bűncselekményt, illetve hogy az együttes “inspirálta” a gyilkosságot.

A Pussy Riot három tagját korábban egyenként kétéves börtönbüntetésre ítélték “vallási gyűlölet által motivált garázdaság” vádjával, mert Vlagyimir Putyint, a jelenlegi orosz elnököt bíráló performanszot adtak elő a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 933 megnézve, 1 alkalommal mai nap |