< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Együttműködési megállapodást írt alá a FEOSZ és a NÉBIH a fogyasztók tájékoztatása érdekében

| Mobile | RSS

Együttműködési megállapodást írt alá a FEOSZ és a NÉBIH a fogyasztók tájékoztatása érdekében

2012. szeptember 10. | hozzászólás | nébih

2012. szeptember 7-én kölcsönös együttműködési megállapodást írt alá a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az együttműködés elsődleges célja, hogy a fogyasztók minél szélesebb köre megismerje az élelmiszerlánc-felügyelet rendszerét, az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos előírásokat, így segítve a tudatos vásárlói magatartás kialakítását az élelmiszerek vásárlásakor.

A közös célok megvalósítása érdekében a FEOSZ és a NÉBIH szakemberei folyamatosan egyeztetnek az élelmiszerlánc-biztonsággal összefüggő stratégiai jellegű, fogyasztóvédelmi szempontból jelentős jogalkalmazási kérdésekről, s szükség esetén közösen kezdeményeznek jogszabály-módosítást a jogalkotó szervnél.

A Szövetség és a Hivatal munkatársai a hatékony lakossági tájékoztatás érdekében közösen vizsgálják a fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tipikus panaszainak tartalmát, tendenciáit, értékelik azokat, s szükség szerint javaslatot dolgoznak ki a legjellemzőbb problémák civil és állami eszközökkel történő megoldásának lehetőségeiről. A FEOSZ és a NÉBIH távlati céljai között szerepel közös kiadványok megjelentetése, illetve közös oktatások, konferenciák, kampányok szervezése is.

A közlemény szövege megtalálható a NÉBIH honlapján az alábbi linkre kattintva:
http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/feosz_nebih_egyuttmukodes.html
Budapest, 2012. szeptember 10.
Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége
és
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Leave a Reply 506 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: