< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Idén is kiemelten ellenőrzi a NÉBIH az import borászati termékeket

| Mobile | RSS

Idén is kiemelten ellenőrzi a NÉBIH az import borászati termékeket

2012. szeptember 18. | hozzászólás | nébih

2012. szeptember 17-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kiemelten ellenőrzi az import borászati termékeket.

Az idei év rendkívül aszályos időjárása miatt a 2012. évi szőlőtermés mennyisége jóval elmarad a korábbi évekhez képest, ennek következménye a hazai bortermelés jelentős csökkenése. Mindez várhatóan hatással lesz a külföldről származó borok és mustok behozatalára is, így indokolttá vált az import borok kiemelt ellenőrzésének ismételt bevezetését.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a borok első magyarországi tárolási helyén – nagy- és kiskereskedelmi egységekben, elosztó központokban, hűtőházakban és előállító létesítményekben – ellenőrzi, hogy azok megfelelnek-e az élelmiszerjog előírásainak. Az előállító helyek mellett raktárakban, hűtőházakban és szállítmányozás közben is várhatóak hatósági vizsgálatok.

Az első magyarországi tárolási helyen végzett vizsgálat a kísérő dokumentumokra is kiterjed, a szakemberek ellenőrzik az egyes tételek számláit, a pincekönyveket, a szállítási okmányokat, és a laboratóriumi vizsgálati eredményeket is. A borokból mintát vesznek, amelyeket laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá.

Az ellenőrzések visszavonásig folyamatosan tartanak.

Budapest, 2012. szeptember 17.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Leave a Reply 1676 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: