< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Ha Ön belterületen parlagfűvel fertőzött területet talál, kérjük, jelentse be!

| Mobile | RSS

Ha Ön belterületen parlagfűvel fertőzött területet talál, kérjük, jelentse be!

2012. szeptember 21. | hozzászólás | nébih

Bejelentését megteheti az illetékes önkormányzatoknál (jegyzőknél), megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságainál, kormányablakoknál, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ügyfélszolgálatán (ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu), vagy az ingyenesen hívható zöld számon (06 80/ a nébih, azaz a 06-80/263-244 –es számon).
Célszerű közvetlenül a helyszíni ellenőrzés elvégzésére jogosult hatóságoknál (magánterület esetében az önkormányzatnál, önkormányzat kezelésében lévő terület esetében a növény- és talajvédelmi igazgatóságnál) megtenni a bejelentést, így a helyszíni ellenőrzések késlekedés nélkül elvégezhetőek. Ha a panaszt, illetőleg a közérdekű bejelentést nem az eljárásra jogosult illetékes szervhez teszi meg, úgy az intézkedés céljából átkerül az eljáró hatóságnak, amely azonban késleltetheti a hatósági intézkedést.
Bejelentését megteheti személyesen, telefonon, faxon, levélben, elektronikus úton.
A bejelentés tartalmazza a település megnevezését, a terület pontos meghatározását (pl. utca, házszám), hogy a hatóság megtalálja a parlagfűvel fertőzött területeket. A bejelentéséhez egyéb hasznos információt is csatolhat (pl. fényképfelvétel, parlagfű fertőzöttség mértéke).
Ha a bejelentésével kapcsolatban visszajelzést vár, adja meg nevét és elérhetőségét, hogy a hatóság vissza tudjon jelezni a megtett intézkedésekről, és esetlegesen további információt tudjon kérni a terület beazonosítása érdekében.

A közlemény szövege a NÉBIH honlapján megtalálható az alábbi hivatkozásra kattintva:
http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/parlagfu_beleter_jelentse_be.html

2012. szeptember 21.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Leave a Reply 387 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: