< Böngészés > Főoldal / HITA / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye

2012. szeptember 25. | hozzászólás | HITA

MAGYAR DESIGNEREK SIKERE LONDONBAN

A tavalyi sikeres hazai megjelenés eredményeképpen idén 11 magyar tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 19-22. között megrendezett 100% Design szakkiállításon bemutathassa legújabb munkáit. A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális falfelületekig. A résztvevő tervezők által szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélt magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg. A magyar standra több nemzetközi design kiállítás szervezője is ellátogatott, s jelezték, hogy örömmel vennék az egyedi és korszerű magyar termékek megjelenését saját kiállításaikon is.

A 100% Design kiállítás 72 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések szerint egyszerű, ugyanakkor esztétikus megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett a nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is szerepet kaptak.
Hegedűs Andrea üveglapok közé laminált színes textíliákból készített paneljei másodízben jelentek meg a kiállításon. A tervező üveggyárak, bútortervezők és hotelek konkrét érdeklődéséről számolt be.
A legnagyobb érdeklődést a Laokoon Mozgó Szövet Kft. által bemutatott mozgó szövet váltotta ki, mely egészen egyedüli volt a kiállított termékek között. A kiállítás alatt a tervező Szentirmai-Joly Zsuzsannát számos vállalat kereste fel alapanyag-együttműködés kialakításának lehetőségével.
A Kaza Concrete Kft. kifejezetten a 100% Design kiállításra tervezett betonfala is népszerű volt. A vállalat jelenléte hatékony volt mind a hasonló tevékenységű cégekkel való kooperációk kialakítása, mind a konkrét üzleti megrendelések terén.
A kiállításon bemutatott magyar falpanelek és falfelületek is sokak tetszését elnyerték. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. szintén most első ízben mutatta be Londonban falpaneljeit a beltéri falburkolat kategóriában. A falpaneleket egyediségüknek és művészi értéküknek köszönhetően kimagasló érdeklődés övezte.
A Polifoam Kft. plasztikus, sorolható, polietilén hab falburkoló eleme, mely kiváló akusztikai és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik nem pusztán megjelenésével, hanem sokrétű felhasználási lehetőségeivel is kivívta a szakma figyelmét.
Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, aki idén másodszor vett részt a szakmai rendezvényen, valamint két új kiállító: Rácz Anikó (Hannabi) és a Pos1t1on Tervező Kft.. Vidó Nóri munkáiról számos szakmai újság is beszámolt, továbbá nagyobb mennyiségű megrendelést kapott vendéglátó-ipari egységektől és belsőépítészektől. A két első megjelenésű tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén.
A világítástechnika -és designt a Mosaiclights Kft. és Búza Krisztina képviselte a magyar standon. Búza Krisztina egyedi tervezésű, kézzel készített, újrahasznosított, merített papír felhasználásával készített lámpáit mutatta be.
A Mosaiclights Kft. először mutatta be nemzetközi színtéren saját fejlesztésű mozaikvilágítást biztosító designrendszerét. Kimagasló érdeklődés mutatkozott a termék iránt, főként mozaikgyárak, belsőépítészek és hotelek részéről.

Budapest, 2012. szeptember 25.

Leave a Reply 798 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: