< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Gyárfás Tamás lett a LEN gazdasági vezetője

| Mobile | RSS

Gyárfás Tamás lett a LEN gazdasági vezetője

2012. szeptember 29. | hozzászólás | Sport

Gyárfás Tamást egyhangú szavazással választották meg az Európai Úszó Liga (LEN) gazdasági vezetőjének a LEN lisszaboni kongresszusán, szombaton.

OTP Európa Vállalati Beruházási Hitelprogram: a hajtóerő
A Magyar Úszószövetség elnöke eddig az alelnöki posztot töltötte be a LEN-ben, új tisztségével most előbbre lépett a vezérkarban. A LEN-től származó információ szerint a kongresszus arról is döntött, hogy változatlanul Gyárfás Tamás képviseli Európát – negyedmagával – 2013-tól 2017-ig a vizes sportágak világszövetségének vezető testületében, a FINA Büróban.

A LEN elnökének az olasz Paolo Barellit, a FINA jelenlegi főtitkárát választották meg. Tekintettel arra, hogy Barelli a FINA-ban várhatóan újra bizalmat kap főtitkárként 2013-tól, Gyárfás Tamás a várományosa a FINA alelnöki tisztségének.

“A legszűkebb irányító testület tagjaként, mint gazdasági vezetőnek óriási a felelősségem, de érezhetem a bizalmat” – nyilatkozott a helyszínről az MTI-nek Gyárfás Tamás. Köszönetet mondott a versenyzőknek, az edzőknek, a sportvezetőknek és a sportbarátoknak a támogatásért. “A magyar úszósport megbecsülése, hogy ekkora bizalmat kaptam” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mennyire reális lehetőség számára a FINA alelnöki pozíciója is, Gyárfás Tamás így fogalmazott: “Jelen helyzet szerint nem rosszak az esélyek.”

A nemzetközi úszóéletben Magyarországról legutóbb fél évszázada Rajki Béla töltött be hasonló tisztséget.

MTI
forrás:atv.hu

Leave a Reply 1512 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: