< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Hagyó Strasbourgig ment a magyar hatóságok miatt

| Mobile | RSS

Hagyó Strasbourgig ment a magyar hatóságok miatt

2012. október 1. | hozzászólás | Közélet

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult Hagyó Miklós, szerinte ugyanis az őt fogvatartó magyar hatóságok vétkeztek – számolt be a

Panaszt tett az Emberi Jogok Európai Bíróságánál Hagyó Miklós – írja a Blikk. A volt főpolgármesterhelyettes szerint az őt fogva tartó magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének több cikkelyét is (szabadsághoz és biztonsághoz való jog, az embertelen bánásmód tilalma, a családi élethez való jog).

A volt politikus szerint indokolatlanul helyezték előzetes letartóztatásba, és hosszabbították azt meg romló egészségi állapota ellenére többször is. Állítása szerint ugyanis “esze ágában sem volt külföldre szökni”, és a kezdetektől együttműködött a hatóságokkal.

Hagyó azt is sérelmezi, hogy összebeszélés veszélyére hivatkozva idővel megtiltották, hogy élettársa a rendes látogatási időn felül is bemehessen hozzá.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint Hagyó beadványa megalapozott is lehet, ezért kérte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy reagáljon rá – tudta meg a Blikk. Erre most Hagyónak van lehetősége válaszolni, majd ismét a magyar kormányon a sor. A strasbourgi bíróság mindezek alapján hoz döntést.

Hagyó ellen bűnszövetkezetben elkövetett hűtlen kezelés, hivatali visszaélés és zsarolás vádjával folyik BKV-s per a Kecskeméti Törvényszéken.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 305 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: