< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Készüljünk fel: esőkkel indul az október

| Mobile | RSS

Készüljünk fel: esőkkel indul az október

2012. október 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Borongós, esős időjárással indul az október. Keddtől már egyre több helyen fordul elő akár jelentős mennyiségű csapadék, a hét második felétől azonban ismét melegedés és száraz idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn változóan, főleg délelőtt még több helyen erősen felhős lesz az ég, ezért addig csak rövidebb, délután már hosszabb időre is kisüt a nap. Szórványosan fordul elő záporeső, sőt elsősorban a Duna-Tisza-közén délután zivatar sem zárható ki. A délies szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között várható, délkeleten azonban 28, 29 fok is előfordulhat. Késő estére 15, 20 fok közé hűl a levegő.
Infinety network
Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. Helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul – írja a met.hu.

Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten tartósan borult lesz még az ég, ott eső, zápor is várható. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A koponyeg.hu szerint kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol kiadós mennyiségű eső eshet. A csúcshőmérséklet a tartósan csapadékos tájakon 20 fok alatt maradhat. Szerdától péntekig újra csendes, mérsékelten meleg időjárás valószínű, csapadék nélkül. A folytatásban nagy a bizonytalanság, de várhatóan tovább csökken a hőmérséklet.

A metnet.hu szerdán napközben keleten még további csapadék várható, míg a Dunántúlon már a napsütésé lesz a főszerep. Csütörtök és pénteken többnyire száraz napos és egyre melegebb időre készülhetünk. A jelenlegi számítások szerint a hétvégén is kellemes, kirándulóidő várható, de ez még meglehetősen bizonytalan

A metnet.hu szerint a hőmérsékletek szerda reggel 8 és 15, délután 18 és 24, csütörtök reggel 6 és 12, délután 20 és 25, péntek reggel 7 és 12, délután 20 és 25, szombat reggel 8 és 12, délután 20 és 25, vasárnap reggel 8 és 13, délután 20 és 25 fok körül alakulnak.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 308 megnézve, 1 alkalommal mai nap |