< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Földalatti gombák gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzés lebonyolítására vár jelentkezőket a NÉBIH

| Mobile | RSS

Földalatti gombák gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzés lebonyolítására vár jelentkezőket a NÉBIH

2012. október 4. | hozzászólás | nébih

A földalatti gombák gyűjtéséről szóló 24/2012 (III.19.) VM rendelet előírása alapján 2013-tól földalatti gombát csak az a személy gyűjthet, aki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezésében tartott, a trifla gyűjtésére vonatkozó képzést eredményesen elvégezte. E hatósági jellegű képzés lebonyolítására 2012. október 31-ig várja triflagyűjtéssel foglalkozó szervezetek jelentkezését a NÉBIH Erdészeti Igazgatósága.
A képzések megszervezésre olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek Magyarországon vannak bejegyezve, alapító okiratukban, alapszabályukban tevékenységként szerepel a szarvasgomba gyűjtés és többek között vállalják, hogy az első képzést legkésőbb 2012. december 31-ig lebonyolítják
A képzésre jelentkező szervezetek akkreditálást a NÉBIH saját hatáskörben végzi. E felhívás során legfeljebb 3 – az értékelés alapján leginkább megfelelő – szervezet kerül kiválasztásra.
A képzés kötelező témaköreit, a pályázati feltételeket és a benyújtandó dokumentumokat is tartalmazó részletes felhívás a NÉBIH honlapján olvasható:
http://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/10_03_trifla_kepzes_felhivas.html
2012. október 3.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Erdészeti Igazgatóság

Leave a Reply 440 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: