< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Hamisított pálinkákat vontak ki a forgalomból

| Mobile | RSS

Hamisított pálinkákat vontak ki a forgalomból

2012. október 9. | hozzászólás | nébih

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága a Kecskeméti Likőripari Zrt. pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette és hamisított pálinkatételeket vont ki a kereskedelmi forgalomból.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága tájékoztatása alapján indult hatósági eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megállapította, hogy a Kecskeméti Likőripari Zrt. a pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve a pálinkákat több alkalommal átminősítve hozta forgalomba; a vegyes pálinkákból barack, körte vagy szilvapálinkát „állított elő”. Továbbá a megmintázott barack, körte és szilvapálinka tételek nem gyümölcs eredetű alkoholt is tartalmaztak.
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény hamisított élelmiszerek előállítására vonatkozó tilalmának megsértése miatt a hatóság az üzem pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette; további intézkedésig a raktáron lévő pálinka termékek forgalmazását megtiltotta és a vizsgált, hamisítottnak bizonyult pálinkatételek azonnali hatályú forgalomból való kivonását, visszahívását elrendelte. Az ügyben a további termékvisszahívások elrendelése és a bírság kiszabása az eljáró hatóságnál folyamatban vannak.
2012. október 9.
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Leave a Reply 415 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: