< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Újabb fordulat Janics-ügyben: Kemény szavak a szerbektől A szerbek szerint ők nem hívták Janicsékat, s nem akarnak fizetni

| Mobile | RSS

Újabb fordulat Janics-ügyben: Kemény szavak a szerbektől A szerbek szerint ők nem hívták Janicsékat, s nem akarnak fizetni

2012. október 17. | hozzászólás | Sport

Soha semmilyen ajánlatot nem tett a Szerb Kajak-Kenu Szövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság sem Douchev-Janics Natasának, sem pedig férjének az ottani munkát illetően – közölte a szerb féllel folytatott szerdai, szegedi informális tárgyalást követően Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára.

Ábrahám kifejtette: a szerbek tájékoztatása szerint mindössze világossá tették számukra, hogy amennyiben Szerbiába mennek, akkor nyitva áll előttük az ajtó. Ugyanakkor emiatt semmilyen hajlandóságot nem mutatnak arra, hogy bármilyen díjat fizessenek a háromszoros olimpiai bajnok versenyzési jogáért.

A magyar szövetség – melynek Janics szeptember 27-én jelezte távozási szándékát – korábban közölte, hogy feltételekhez köti a sportoló elengedését, s 150 ezer eurós összeg került szóba ellentételezésként.
“A mai beszélgetést a szerb fél kezdeményezte, hogy tisztán látsszanak az álláspontok, és hogy ne csak a sajtón keresztül értesüljenek a felek az ügyről” – mondta Ábrahám Attila. A megbeszélésen a Szerb Kajak-Kenu Szövetség elnöke és a Szerb Olimpiai Bizottság főtitkára vett részt.

“Október 24-én lesz a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi ülése, ahol Janics Natasa ügyében is döntés születik” – jelentette ki Ábrahám Attila.

Az MKKSZ főtitkára felidézte: Janics levélben közölte a szövetséggel, hogy férje visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Szerbiában, ezért ő követi férjét. A szerb fél szerint azonban ilyen ajánlat nem hangzott el. A sportoló tehát távozhat Szerbiába, és élhet ott, de a versenyzés már más kérdés – tette hozzá.

Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi igazgatója elmondta: már második éve dolgozik közösen egy együttműködés keretében a szerb és a magyar olimpiai bizottság. Nagyon jó és baráti a viszony a két szervezet között, ezért volt fontos, hogy a tárgyalófelek között közvetítsenek, és egy asztalhoz ültessék őket.

A tárgyaláson kiderült, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság nem tudja felvenni Janics Natasa férjét mint edzőt, miután ők nem alkalmaznak edzőt, alapvetően ez tehát egy korábban megjelent rossz hír volt – fogalmazott Nagy Zsigmond, hozzátéve: az is biztos, hogy a Szerb Olimpiai Bizottságnak nincs fizetési szándéka, mert nem kíván versenyzőt vásárolni.

A kajakosok közül nem Janics az egyedüli, aki távozik. Benedek Dalma a nyáron férjhez ment, és szerb párja miatt már a jövő évtől szerb színekben versenyezhet. A szintén távozó Paksy Tímea edzői állást kapott Linzben, és úgy érzi, hogy emellett a saját felkészülésére is volna ott lehetősége.
“Ausztria színeiben versenyezne a jövőben, az ő ügyében is jövő szerdán dönt az elnökség” – mondta el Ábrahám Attila.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 378 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: