< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: A megszorítások ellenére a Moody’s nem javít Magyarország besorolásán

| Mobile | RSS

A megszorítások ellenére a Moody’s nem javít Magyarország besorolásán

2012. október 18. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Bár a szerdán bejelentett költségvetési kiigazító intézkedéseket még nem értékelte, attól függetlenül sem tartja reálisnak Magyarország megítélésnek javítását a Moody’s elemzője. A világ legnagyobb hitelminősítőjének szakértője szerint a fennálló bizonytalanság gyengíti Magyarország hitelpozícióit.

A Moody’s csak akkor fogja megváltoztatni Magyarország megítélését, ha a kormány tartható költségvetési intézkedéseket hoz a gazdasági növekedés ösztönzésére – mondta a Dow Jones budapesti tudósítójának a hitelminősítő térségi elemzője.

Alpona Banerji egy telefoninterjúban kifejtette: “a növekedés igen fontos eleme annak, hogy megforduljon Magyarország adósságtrendje, ezért olyan tartható költségvetési politikára van szükség, amelynek révén az adósság és a hiány tartósan csökkenő pályára kerül”.

Bár a társaságnak nem volt még ideje arra, hogy alaposan tanulmányozza a szerdán bejelentett költségvetési kiigazító intézkedéseket, a Moody’s elemzője úgy látja, hogy a fennálló bizonytalanság gyengíti Magyarország hitelpozícióit.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja tavaly novemberben minősítette “Ba1”-es, vagyis befektetésre nem ajánlott – közkeletű nevén bóvli – szintre a magyar államadósságot, és azóta is e fokozatban tartja, további leminősítést valószínűsítő negatív kilátással.

MTI / Origo
forrás:atv.hu

Leave a Reply 296 megnézve, 1 alkalommal mai nap |