< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kézilabda BL: nehéz magyar csütörtök

| Mobile | RSS

Kézilabda BL: nehéz magyar csütörtök

2012. október 18. | hozzászólás | Sport

Nehéz ellenfél vár a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar csapatra csütörtökön: az MKB Veszprém a címvédő német THW Kielt fogadja, a Pick Szeged pedig a Dinamo Minszk otthonában szerepel.

A Veszprém és soron következő riválisa is százszázalékos három forduló után úgy, hogy mindketten nyerni tudtak az előző idényben finalista spanyol Atlético Madrid otthonában. Ennek tükrében a mostani összecsapás nagyban befolyásolja a csoport első helyéért folyó harcot, és ezzel együtt a kedvező kiemelési pozíciót a kieséses szakaszra.

A magyar bajnok számára erőt adhat a vasárnapi madridi drámai diadal, valamint Nagy László szenzációs támadó- és védekező játéka. A Kiellel érkezik majd az elmúlt hat szezont Veszprémben töltő és a helyi közönség szimpátiáját élvező szerb átlövő, Marko Vujin is.

A klub honlapjának a kapus Fazekas Nándor elmondta: nagyon nehéz meccsre számít, a Kiel magabiztosan menetel, és mindenhol könnyedén nyert. Ha csapatának sikerülne a győzelem, úgy tavasszal elkerülhetik az igazán komoly ellenfeleket.

Az irányító Császár Gábor úgy véli, a madridi sikerrel kicsit levették a vállukról a terhet, és felszabadultan várhatják a Kiel elleni találkozót.

“Ők talán annyival vannak jobb helyzetben, hogy kisebb volt a mozgás nyáron a csapatukban. Hasonlóan a vasárnapihoz, ismét egy végsőkig kiélezett meccset várok” – tette hozzá Császár.

A balszélső Iváncsik Gergő szerint akkor lesz esélyük a német sztáralakulat ellen, ha igazi csapatként tudnak küzdeni, a védelem pedig kőkemény lesz.

“Ha ezek teljesülnek, akkor a közönség segítségével folytathatjuk jó szereplésünket a BL-ben” – jegyezte meg Iváncsik.

A Szeged vasárnap bő egy félidőn át tudta tartani a BL-negyedik német Füchse Berlint, most pedig a roppant kellemetlen stílusban játszó Dinamo Minszkhez látogat. A fehérorosz együttes otthon döntetlent ért el azzal a szlovén Celjével, amely a nyitókörben legyőzte a Tisza-parti gárdát, az előző fordulóban pedig csupán minimális különbségű vereséget szenvedett Barcelonában.

Skaliczki László gárdája szerda délután megérkezett az eső áztatta Minszkbe, és a repülőtéren – a délmagyar.hu beszámolója szerint – kellemetlen fogadtatás várta. Itt derült ki, hogy hiába van a szegedieknek nemzetközi biztosításuk, az országba belépéskor kötelező egy másik biztosítást is – fejenként két eurósat – kötni. Közel egy órán át tartott ez a procedura, és a csapat utána foglalhatta el szállását.

A mostani fordulót követően egy hónap szünet következik a legrangosabb férfi kupában.

A magyar érdekeltségű BL-csoportok programja:

4. forduló:
B csoport:
Sävehof (svéd)-Atlético Madrid (spanyol), szerda 19 ó
MKB VESZPRÉM-THW Kiel (német), csütörtök 19 ó
Constanta (román)-Celje (szlovén), csütörtök 19 ó
Az állás: 1. THW Kiel 6 pont (110-75), 2. MKB VESZPRÉM 6 (96-75), 3. Atlético Madrid 2 (81-81), 4. Celje 2 (75-85), 5. Sävehof 2 (94-105), 6. Constanta 0

D csoport:
Füchse Berlin (német)-Schaffhausen (svájci), szerda 19 ó
Dinamo Minszk (fehérorosz)-PICK SZEGED, csütörtök 17:30 ó
Croatia Zagreb (horvát)-Barcelona (spanyol), szombat 18 ó
Az állás: 1. Barcelona 6 pont, 2. Füchse Berlin 4, 3. Croatia Zagreb 3, 4. PICK SZEGED 2 (79-88), 5. Schaffhausen 2 (80-90), 6. Dinamo Minszk 1

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe

forrás:ma.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: