< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Deutsch Tamással találkozni eleve egy megalázkodás”

| Mobile | RSS

“Deutsch Tamással találkozni eleve egy megalázkodás”

2012. október 19. | hozzászólás | Közélet

Felháborodott Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azon, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök az Európai Néppárt (EPP) Bukarestben zajló kongresszusán tartott beszédében románul szólt a küldöttekhez. Kelemen nem tart attól, hogy emiatt elmérgesedik az RMDSZ és a Fidesz viszonya, de visszaválaszolt a fideszes EP-képviselőnek.

“Bukarest, az Európai Néppárt Kongresszusa. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke román nyelven mondott beszédet. És nem sült le a bőr a képéről!” – idézte saját Twitter-bejegyzését a Facebookon Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerdán este. A válasz azonban nem maradt el, mert a bejegyzésre érkezett rengeteg hozzászólás között ott volt Kelemen Hunor RMDSZ-elnöké is.

“Kedves Tamás, amint azt a teremben ülő küldöttek többsége észrevette, három nyelven mondtam beszédet. Előbb angolul, majd néhány mondatot románul és sokkal hosszabban pedig magyarul. Talán nem árt megnézni és meghallgatni a felvételt” – kommentelt Kelemen.

“The power of Twitter!”

“The power of Twitter! Az RMDSZ elnöke románul beszél az EPP kongresszuson, kitwittelem, mennyire gáz, mire délután már magyarul is szónokol” – vágott vissza a fideszes EP-képviselő csütörtök kora délután a Twitteren.

Az RMDSZ elnöke csütörtökön a Fidesz belső ügyének nevezte Deutsch szerinte minősíthetetlen nyilatkozatát. A szövetségi elnök nem tart attól, hogy emiatt elmérgesedik az RMDSZ és a Fidesz viszonya – írja a maszol.ro. “Deutsch Tamással találkozni eleve egy megalázkodás. Ezzel az üggyel kapcsolatban csak annyit akarok még mondani, hogy a beszédem után több fideszes küldött jött oda hozzám gratulálni” – mondta a lapnak Kelemen Hunor.

Deutsch: “Talán megszívlelte a Facebook-bejegyzésemet”

A dajcstomi néven tweetelő Deutsch Tamás a maszol.ro-nak azt mondta: bejegyzését nem Kelemen Hunornak a plenárison elmondott háromnyelvű – angol, román és magyar – beszéde váltotta ki, hanem a tulajdonképpen kongresszust megelőző, szerda reggeli EPP szeminárium, “ahol Vasile Blaga románul, Theodor Stolojan angolul és Kelemen Hunor mindenki meglepetésére és megrökönyödésére ugyancsak románul szólalt meg”. Deutsch úgy vélte, neki is köszönhető, hogy a délutáni plenárison Kelemen háromnyelvű beszédet tartott. “Talán megszívlelte a Facebook-bejegyzésemet” – jelentette ki.

A fideszes politikus “képtelenségnek” nevezte, hogy az immár háromnyelvű plenáris beszédében az RMDSZ elnöke egyetlen szót sem beszélt az autonómiatörekvésekről, az egyházi vagyonok visszajuttatásáról, az iskolakérdésekről. “Ez már nem egy nyelvhasználati kérdés, hanem tartalmi dolog” – tette hozzá. Deutsch felvállalta Facebook-falán a kialakult vitában utólag tett bejegyzését, amelyben az RMDSZ-t olyan román pártnak nevezte, amelyik meglepő érzékenységet mutat a magyar ügyek iránt.

“Ez tipikusan az az eset, amikor valaki azt állítja magáról, hogy jobbkezes, és a leghatározottabban utasítja vissza azokat a vádakat, hogy ő balkezes. De amikor véletlenül lever egy poharat, amikor már nem kontrollálja magát, és ösztönösen balkezével kap a pohár után, akkor azzal elárulja, hogy milyen kezű. Hiába mondja az RMDSZ, hogy ő jobbkezes, amikor lever egy poharat, akkor ösztönösen balkézzel nyúl utána” – nyilatkozta a lapnak Deutsch Tamás.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 371 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: